More

  Dell’s Concept Luna laat zien hoe toekomstige laptops gemakkelijker te repareren en recyclen kunnen zijn |

  Te samenwerking omsingeld Intel bezittingen Dell eentje nieuwe rekentuig ontwikkeld, Concept Luna genaamd, inbegrepen mits doelwit toekomstige laptop’s gemakkelijker tijdens herstellen, hergebruiken daarbovenop recyclen. Dell vertellen dat indien het alle ontwerpideeën zou absorberen, ie de ecologische voetafdruk van een pc tot 50 percent zou kunnen verminderen binnen metafoor ingesloten de huidige laptopmodellen.

  Eentje important eigenschap van Concept Luna bedragen de opnieuw ontworpen componenten en eentje nieuwe, efficiëntere orkestratie. Ingevolge via par bestaat ie moederbord omsingeld enkel 5.580 vierkante millimeter 75 percent kleiner plus bezit het 20 procent minder componenten. Alles existentie opnieuw gerangschikt, inclusief het moederbord sluit bij den bovenklep onderbrak ie bloot tijdens gesteld aan een groter koelgebied. Het bestaan mede gescheiden van den batterijoplader te de poot, waardoor ene betere passieve koeling denkbaar bestaan diegene de noodzaak van ene ventilator zal kunnen elimineren.

  Dell Concept Luna recycle hergebruik reparatieDell meer powereffici> deep-cycle-cellen diegene eentje “lange lading bieden diegene ter vele jaren van gebruik kan geworden gehandhaafd, waardoor renovatie en herwinning argeloos de eerste productlevensduur opzetten”, aldus Dell.

  Den ontwerpers van Dell hebben noch eenzaam het ontwerp energiezuiniger geproduceerd, niettemin voorts minder energie-intensieve benodigdheden tweedehands diegene gemakkelijker erbij recyclen zijn. Zodoende zijn den aluminium carrosserie verwerken ingesloten behulp van waterkracht plus ene efficiëntere gestempelde opbouw. Dell bezittingen evenals ie aantal schroeven vertienvoudigd, “ingesloten onderbeen viertal boterham toegang totdat interne componenten.” Dat vermindert noch alleen ie aantal materialen, nochtans eveneens den reparatietijd (onderbrak belangrijke onderdelen via ontmantelen, repareren plus klimaat te elkander tijdens inleggen) met omstreeks 1,5 ogenblik.

  Dell's Concept Luna laat zien hoe toekomstige pc's gemakkelijk te repareren en recyclen kunnen zijn reparatie daarbovenop recuperatie, eentje toetsenbordmechanisme dat gemakkelijk schenkkan worden gescheiden voor verbetering daarbovenop recycling, en eentje biobased printplaat (PCB) gemaakt ingesloten vlasvezel binnen de poot en in water oplosbaar polymeer mits kit. “Watje alhier opvalt, bestaat dat den vlasvezel traditionele plastic laminaten vervangt… en het te water oplosbare polymeer schenkkan ‘oplossen'”, waardoor recycling gemakkelijker worden.

  Concept Luna is verre van het eerste groene laptopconcept. Framework bezit bijvoorbeeld onlangs een eenvoudig erbij repareren rekentuig gedemonstreerd inclusief emanciperen zoals verwijderbare poorten daarbovenop componenten diegene bedragen gelabeld zodat u deze exterieur kunt repareren.

  Dell is eventueel niet ie uiterst geliefde pc-winkelbedrijf leeg het streek van klantenservice, maar ie staat vaak bovenaan den bedrijfshitlijsten inkeping milieuvriendelijke initiatieven. Ie creëren van een concept dat de weg wijst akelig gemakkelijk erop herstellen, recycleerbare pc’s is eentje degelijk schrede te den haalbaarheid van ie verminderen van plastic afval plus vervuiling hierbinnen den pc-industrie. Alhoewel bestaan Dell van plan onderbrak de uitgelezene ideeën van Concept Luna te gebruiken “en te evalueren welke het grootste sterkte bezitten wegens leeg honingbij schalen te ons productportfolio”, grenslijn ie bedrijf.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]