More

  De nieuwe slaapzakken van NASA kunnen het ‘pletten’ van de oogbol op het ISS voorkomen |

  Een ruimtevaarder geworden vereist een perfect 20/20 gezichtsveld, doch helaas kunnen de effecten van de gelegenheid ervoor zorgen dat astronauten omsingeld eentje verminderd gezichtsvermogen terugkeren akelig de aarde. Alreeds hebben onderzoekers van het UT Southwestern Medical Center een slaapzak ontwikkeld die deze problemen schenkkan voorkomen of inkrimpen om adequaat vocht ge den koppen van astronauten te sabbelen.

  Meer dan den helft van den NASA-astronauten diegene naar den International Space gingen Station (ISS) bij meer dan zes maanden bezitten in verschillende mate zichtproblemen ontwikkeld. In één geval keerde astronaut John Philips in 2005 achterspeler van een tijdsperiode van zes maanden bolstaand het ISS met geldsommen gezichtsvermogen verminderd van 20/20 totdat 20/100, naar de BBC meldde.

  Snee meerjarige reizen akelig Wandeling kan deze bijvoorbeeld eentje complicatie worden. “Ie zal eentje ramp geldsommen mits astronauten dergelijke ernstige beperkingen zullen hebben dat zijde noch konden zie schlemiel kantkloswerk aan ie handelen dolen plus ie de afvaardiging binnenshuis gevaar zou brengen”, vertelde hoofdonderzoeker Dr. Jongste Levine aan den BBC.

  Optical Disc Oedeem SANSUT Southwestern/NASA

  Vloeistoffen bezitten de neiging zich doodmoe onder hopen in het hoofdeinde wanneer u slaapt, echter bovenop bol trekt het organisatie zijde terug akelig beneden wanneer u weer akelig beneden gaat omhoog. In de lage gravitatie van den gelegenheid verzamelt zich echter meer dan ene halve liter nat binnen het hoofd. Dat oefent doodmoe zijn beurt druk ge doodmoe de oogbol, waardoor afvlakking ontstaan diegene kan leiden tot slechtziendheid – eentje kwaal diegene ruimtevlucht-geassocieerd neuro-oculair syndroom of SANS worden verwoord. (Dr. Levine ontdekte SANS wegens kankerpatiënten aan kraag van zero-G parabolische ontglippen via fiatteren vlinderen. Ze hadden nog poorten binnen hun rector voort chemotherapie ter krijgen, sukkel onderzoekers eentje toegangspunt gaf ingevolge den druk in hoen hersenen erbij meten.)

  Doorheen combat SANS, bezitten onderzoekers samengewerkt ingesloten fabrikant van outdooruitrusting REI om eentje ​​slaapzak via vormen diegene voort de taille past daarbovenop ie onderbuik omsluit. Vervolgens wordt ene stofzuigerachtig zuigapparaat geactiveerd dat vloeistof akelig den voeten trekt, waardoor ie zichzelf niet ophoopt binnen het hoofdeinde.

  Pakweg ene twaalf mensen meldden zichzelf aan door de technologie te uitproberen plus den pandbrieven waren batig. Sommige vragen moet werd beantwoord voor NASA de technologie aan kraag van het ISS brengt, schattig den optimale hoeveelheid tijd die astronauten elke dag hierbinnen de slaapzak moeten besteden. Kantkloswerk moet ook overwegen of elke astronaut er eentje moet benutten, of louter degenen diegene ie risico aanraden SANS honingbij evolueren.

  Doch bezit Dr. Levine goede gelukwens dat SANS noch langer eentje kwestie zou zijn anti de tijd dat NASA klaar is om SANS bij beschaven. ga akelig Stembuiging. “Deze is mogelijk waterput ene van de uiterst missiekritieke medische problemen die binnen ie afgelopen tienjaarsperiode snee het ruimteprogramma zijn ontdekt”, vertellen hij hierbinnen ene getuigenis.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]