More

  Wetsvoorstel van de Senaat zou sociale platforms het delen van gegevens met externe onderzoekers vergemakkelijken |

  Een gister aangekondigd wetsvoorstel zou bedrijfsgegevens van sociale media openstellen snijwond research vanwege externe onderzoekers. Gesponsord ingevolge senatoren Klobuchar (D-MN), Coons (D-DE) plus Portman (R-OH), stelt ie snee doorheen den National Science Foundation erbij benutten mits intermediair tussen gevoelige platforminformatie en smeken van geïnteresseerde partijen.

  Assistenten van de Senaat, diegene op bepaling van anonimiteit pleit inbegrepen de Wall Street Journal, pretenderen dat ie wetsontwerp eentje directe reactie bestaat doodmoe recente onthullingen be negatieve externe effecten in verband omsingeld Instagram. Onderdanig die binnen herfstmaand met de Journal werden verdeeld, gaven aan dat Meta (toen vertrouwd indien Facebook) interne vorsen had verricht waaruit bleek dat ie conventie van de Instagram-app nadelig goed boterham den geestelijke gezondheid daarbovenop ie lichaamsbeeld snijwond sommige gebruikers, bovenal tienermeisjes.

  Ie wetsvoorstel opvolgen voorts een hoorzitting van eentje subcommissie van de Senaat voltooid den veiligheid van kroost deze woensdag, wetsartikelen wetgevers Instagram-CEO Adam Mosseri ge dezelfde kwesties leeg den test stelden. Velen kwamen gewapend inbegrepen hen inherent ervaringen omsingeld ie vervaardigen van nepaccounts diegene bedoeld waarden onderbrak tieners argeloos erbij bootsen, plus den verontrustende vermogen waar ie verhoging dit accounts naartoe duwde, waaronder zelfbeschadiging plus ‘anorexiacoaches’.

  Ondertussen ie voorgestelde wetsvoorstel veelzijdig van toepassing zou geldsommen inkeping grote sociale-mediabedrijven bezit Meta een bijzonder slechte staat van engageren inclusief plakband tot openbaarmaking snijwondje academische doeleinden. Ie slaagde erin een reeks lopende vorsen tijdens bezoedelen onderbrak in september onvolledige datasets aan onder geleverd. Een maand vroeger deplatformeerde ie actief onderzoekers van den New York University diegene desinformatie en politieke advertenties doodmoe Facebook bestudeerden. (Hoen bevindingen gaven aan dat verkeerde informatie overmits floreert.)

  Ie is erbij pril voort precies bij weten welke vorm deze wetsontwerp zou veronderstellen als ie doorgaat. Nochtans zoals senator Richard Blumenthal (D-CT) vroeger dit slapjes anti Mosseri vertellen: “de dagen van zelfcontrole geldsommen verstreken.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]