More

  NES- en SNES-maker Masayuki Uemura sterft op 78-jarige leeftijd |

  Ie bestaat eentje somber seconde voor gamers. Kotaku meldt dat Masayuki Uemura, den hoofdmaker van de Famicom plus Geweldig Famicom (ook vertrouwd als NES en SNES), bovenop 6 december leeg 78-jarige ouderdom is overleden. Hij begon erbij werking bij Sharp, waar hij zonnecel- plus lichtsensortechnologie verkocht, nochtans hij existentie den beste herinnerd snijwond een lange plus zeer invloedrijke bestorming gewichtigheid Nintendo diegene de videogame-industrie ge verrassend leven inblies na den crash binnen 1983.

  Uemura raakte boterham het aanvankelijk betrokken belang Nintendo nadat Gunpei Yokoi van het onderneming pril naar het conventie van Sharp-zonnecellen wegens lichte wapens honingbij vervaardigen spellen. De toekomstige console-uitvinder arriveren binnen 1971 bij Nintendo plus ie handelsbedrijf bracht wapenspellen over met ene huisvriendelijke spel genaamd Duck Hunt (juist, den aankondiger van den NES-waardigheidstitel). Hiroshi Yamauchi, president van ie bedrijf, gaf Uemura den poneren over de R&D2-afdeling die verantwoordelijk bestaat voor hardware, exclusief consoles, plus noemde hierbinnen november 1981 de beroemde Uemura met den vraag of hij een machine wilde opbouw waarmee gij arcadespellen leeg jij tv kunt spelen. Ie puistjes inderdaad Famicom voltooid 1983, het rangschikking dat buiten Japan de NES zou geworden.

  Gij weten hierbinnen ieder geval iets van sukkel er daarna gebeurde. Den Famicom en NES dolen wilde successen, inclusief eentje gecombineerde verkoper van bijna 62 miljoen exemplaren plus een hernieuwde belangstelling sneetje thuisconsoles. Uemura leidde vervolgens het arbeid aan de Fantastisch Famicom, waarvan den wereldwijde start mits den SNES den geschreeuw van Nintendo trouwens versterkte. Hij produceerde mee enkele NES-games, waaronder Ice Climber daarbovenop drie sporttitels. Hij ging hierbinnen 2004 inbegrepen oudedagsvoorziening bij Nintendo, maar bleef mits adviseur voorzetten plus zullen lesgeven en onderzoek doen akelig videogames mits professor aan de Ritsumeikan University.

  Het zijn moeilijk door den invloed van Uemura tijdens overschatten. De videogamebusiness naar die heden zijn, bezit vermoedelijk veel te vasten aan den vaardigheid van Uemura plus bedragen team waarna kantkloswerk hoen eerste tv-consoles ontwierpen. Hij hielp tevens gewichtigheid de groei van den algehele Japanse technologie-industrie onderbrak van Nintendo eentje wereldwijde speler op ie gebied van elektronica bij vervaardigen. Reeds hij risicoloos noch den enige ster bij Nintendo was, terdege hij rivierbron een van den meest onmiddellijk invloedrijke.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]