More

  Italiaanse toezichthouder legt Amazon een boete op van $ 1,28 miljard voor misbruik van zijn marktdominantie |

  Den Italiaanse antitrustautoriteit (AGCM) heeft Amazon eentje boete van € 1,13 miljard ($ 1,28 miljard) opgelegd voor “misbruik van dominante positie”, de tweede boete die Amazon den afgelopen maand eigendom opgelegd. Amazon have een “absolute dominante plaats” doodmoe de Italiaanse goederenhandel snijwondje makelaarsdiensten, “waardoor ie geldsommen inherent logistieke dienst, Fulfillment by Amazon (FBA) genaamd) vermag promoten”, streep de deskundige in eentje (voort Google vertaald) persbericht.< /p>

  Volgens den AGCM moeten bedrijven de FBA-service van Amazon toepassen als kantkloswerk toegang moeten tot belangrijke tegoed, naar ie Prime-etiket, waardoor zij kunnen meespelen aan Black Friday-verbrassen en andere belangrijke evenementen. “Amazon have dus voorkomen dat externe verkopers het Prime-plakker associëren ingesloten aanbiedingen diegene niet voort FBA worden beheerd”, aldus het.

  De deskundige zei dat toegang tot deze vrijmaken “cruciaal” bestaan snijwondje ie succes van de verkoopster. Het merkte evenzeer leeg dat externe verkopers die FBA toepassen niet serviel zijn aan dezelfde strenge prestatie-opeisen als noch-FBA-verkopers. Mits zulk bestaan de kans kleiner dat ze van ie toneelpodium geworden geschorst als zijkant overpeinzen doelen noch halen. Ten slotte merkte het leeg dat verkopers diegene den logistieke kerkdiensten van Amazon benutten, word ontmoedigd wegens kip producten leeg andere online platforms aan gedurende bieden, althans binnen dezelfde mate mits leeg Amazon.

  Den AGCM zei dat het de hoge boete oplegde daar het den acties van Amazon indien “exclusief ernstig” beschouwde, gezien den voortgang en de waardepapieren diegene zijkant bezitten veroorzaakt. Daarboven den boete tegoed Amazon geëist dat Amazon den privileges van FBA-verkopers toekent aan alle externe verkopers, leeg voorwaarde dat zijkant andere regels en slijpen eren. Het zou diegene normen in een schooljaar moeten definiëren daarbovenop publiceren, daarbovenop haar acties zal word afgedwongen onderbrak eentje toezichthoudende trustee.

  Hierbinnen een mededeling aan vertellen ene voorlichter van Amazon dat het handelsbedrijf ie “helemaal oneens” goed inbegrepen de beslissing en zal in beroep gaan. Ie merkte ook doodmoe dat niet-FBA-verkopers kip Seller Fulfilled Prime (SFP) -service kunnen gebruiken, waardoor kant toegang hebben tot Prime-tegoed buiten den logistieke kerkdiensten van Amazon honingbij paardenhoeven benutten.

  We bedragen ie ten zeerste oneens inbegrepen de besluit van den Italiaan Mededingingsautoriteit (ICA) en wij gaan hierbinnen beroep. De voorgestelde boete plus corrigerende maatregelen geldsommen ongerechtvaardigd en onevenredig. Meer dan de helft van alle jaarlijks verkwisten doodmoe Amazon te Italië komt van MKB’s, en hoen succes ontstaat den kern van ons bedrijfsmodel. Nietig en middelgrote bedrijven bezitten meerdere kanalen doorheen hen producten ook online als offline te verkwisten: Amazon bestaan slechts eentje van die opties. Wij investeren voortdurend doorheen de groei bij troosten van de 18.000 Italiaanse MKB-bedrijven diegene verkwisten op Amazon, en we bieden meerdere tools aan onze verkopers, enig degenen die de verzendingen prestige beheren.

  Vorige maand kregen Amazon daarbovenop Apple eentje boete van $ 228 miljoen binnen Italië snee het oneerlijk beperken van den verkoop van Beats om zijkant erbij beperken tot geselecteerde retailers. De EU have Amazon mede een recordboete van $ 888 miljoen opgelegd inkeping het overtreden van de strikte AVG-scherpen bovenop het regio van gegevensprivacy. Andere techreuzen worden evenals binnen de EU gedurende den loep genomen. Inclusief name bezittingen de EU laatst een antitrustonderzoek aangebroken naar de regels van de App Store van Apple, inbegrepen name uit commissies omsingeld verhouding tot te-app-terugloop.

  Update 12/9/2021 4:43 AM ET : Amazon bezitting ene opmerking aan gegeven diegene binnenshuis het artikel zijn opgenomen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]