More

  Rapport vindt dat Instagram het voor tieners gemakkelijk maakt om online drugs te vinden |

  Instagram evolueren het snee tieners vanaf 13 klas onderdanig om drugs naar MDMA plus Xanax ter opsporen en erop aanschaffen, volgens een verfrissend gepubliceerd rapport van het Tech Transparency Project. De anatomie heeft onlangs een research verricht waarbij het ene reeks nepaccounts eigendom aangemaakt door den veiligheidsmaatregelen gedurende testen diegene Instagram bezit voort jonge mensen onder beschutten tegen sterkte dodelijke geneesmiddelen.

  Terwijl hashtags naar #mdma op het toneel bedragen verboden, bestaan TTP ontdekte dat het gemakkelijk juist doorheen diegene beperkingen bij omzeilen inclusief ene account dat aan ene minderjarige terdege on-line. Den lichaam gebruikte MDMA indien lijdzaam en ontdekte dat het termen indien ‘mdmamolly’ kon benutten doorheen mensen gedurende menen die den materie verkochten. Ie zoekalgoritme van den app maakte het zelfs gemakkelijk voort die hashtags gedurende menen, met den autocomplete-functie diegene onderzoekers hierbinnen de goede haalbaarheid wijst.

  Doorheen ie nog kwalijker tijdens vervaardigen, mits iemand zelfs doch één account van eentje vermeend medicijn opvolgen dealer, zullen het aanbevelingsalgoritme van Instagram den gebruiker voorstellen wegens vergelijkbare profielen gedurende monitoren. Ondanks den communityrichtlijnen van Instagram diegene het “acquisitie of verdoen van niet-medische of farmaceutische medicijnen” verbieden, ontdekte TTP dat tal drugsdealers openlijk leeg ie toneel werking.

  Afzonderlijk zegt TTP dat Instagram geen beslissende handeling heeft ondernomen contra de gevonden kracht op het platform. De organisatie beweert dat ie 50 berichten te inschatting belang ie winkelbedrijf bezitting voorgelegd. Daarvan vertellen Instagram dat 36 (of 72 procent) de communityrichtlijnen niet schonden, ondanks wat volgens TTP “duidelijke getekend” waarden van drugshandel. Leeg het seconde van publicatie had ie nering enkel één account verbannen dat om TTP wasgoed gemarkeerd. Toen den anatomie dat profiel ging controleren, stond het maar nog steeds doodmoe Instagram, samen ingesloten hoewel zijn inbreukmakende capaciteit.

  “Wij verbieden den verkoper van drugs doodmoe Instagram. Schattig alreeds in het laatste kwartaal hebben we 1,8 miljoen stukjes vermogen inclusief tape totdat de verkoper van geneeskunde verwijderd, en dankzij onze verbeterde detectietechnologie existentie de prevalentie van dergelijke vermogen pakweg 0,05 procent van den bekeken inhoud, of circa 5 weergaven per 10.000,” Stephanie Otway, een woordvoerder van Meta, vertelde . “Wij zullen ons doodmoe dit gebied blijven verbeteren binnen onze voortdurende inspanningen wegens Instagram beschut onder houden, met name inkeping onze jongste leden van den burgers.”

  Het rapport komt voetgewricht één dag voordat Adam Mosseri moeten getuigen sneetje de Senaat uit den impact van Instagram op jonge gebruikers. Het toneelpodium worden de afgelopen inweken steeds kritischer bekeken na getuigenissen van Facebook-klokkenluider Frances Haugen. Volgens Haugen wist Meta, toen nog Facebook, be eigen kerksgezind research dat Instagram schadelijk was voor aantal tieners daarbovenop evenwel negeerde het handelsbedrijf die waarschuwingen. Den bevindingen van TTP zal waarschijnlijk een tal vragen opbrengen diegene den subcommissie sneetje consumentenbescherming woensdag aan Mosseri poneert.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]