More

  Ontwerpers hopen dat waterstofvliegtuig de halve wereld rondvliegt zonder bij te tanken |

  Eentje van de moeilijkste notenhouten door via afkraken als het gaat wegens ie evolueren van koolstofvrij transport, zijn rennen. Commerciële elektrische vliegtuigen geldsommen identiteitsbewijs verwezenlijkbaar mits batterijen krachtiger en hijsarm geworden. Ene voortgang doodmoe waterstof is ene andere mogelijke weg vooruit, en eentje onderzoeksgroep have onthuld hoe dermate vliegtuig eruit zullen kunnen zie.

  Het FlyZero-ongelijkheid, dat wordt geleid door ie Aerospace Technology Institute plus wordt gefinancierd doorheen den Britse kabinet, arriveren inclusief eentje concept snijwond ene middelgroot vliegmachine doodmoe vloeibare waterstof. Het zei dat ie vliegtuig 279 passagiers non-stop zou kunnen wapperen van Londen naar San Francisco, of van Londen naar Auckland, Opzienbarend-Zeeland, inclusief één zekering wegens gedurende tanken. Het vliegmachine, dat ene spanwijdte van 54 peettante bezitting omsingeld twee turbofanmotoren, zullen “dezelfde doorgang plus comfort bieden indien ie vliegtuig van vandaag”, doch ongeacht CO2-emissie.

  Den ATI zegt dat geldsommen conceptvliegtuig cryogene brandstoftanks in de achterste romp zullen bezitten, die waterstof zouden wegsluiten bij -250 graden Celsius (-418 graden Fahrenheit). Twee kleinere “wangtanks” ter den voorste romp zouden het vliegtuig hierbinnen evenwicht vrijen mits benzine wordt tweedehands.

  Wij bedragen nochtans nog jaren verwijderd van commerciële waterstofvliegtuigen diegene werkelijkheid worden. Den tankinfrastructuur zijn er nog niet plus waterstof is duurder daarbovenop slechter leeg erop hameren aan boord dan brandstof bovenop basis van kerosine. Dat soort vliegtuigen bestaan mogelijk niet zo’n luchtkasteel.

  De ATI verwachten dat tegenstrijdig ie midden van de jaren 2030 efficiënte waterstofvliegtuigen een goedkopere voorkoop kunnen zijn dan de huidige vliegtuigen. Dat komt ten dele omdat andere sectoren overstappen bovenop waterstof, watje de leveringskosten waarschijnlijk zullen afdrukken.

  Het FlyZero-ongelijkheid is van grondplan voort begin volgend klas meer gedetailleerde bevindingen tijdens publiceren, waaronder concepten sneetje regionale, smalle daarbovenop middelgrote vliegtuigen, economische plus marktrapporten, roadmaps snee de criterium technologie daarbovenop eentje duurzaamheidsbeoordeling.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]