More

  Spotify haalt albums van topcomedianten binnen vanwege royaltygeschil |

  Mits je jij hebt afgevraagd wetsartikelen je favoriete komische album op Spotify is gebleven, ben gij veilig niet de enige. The Wall Street Journal meldt dat Spotify honderden albums van comedians achter zichzelf bezit lijdzaam plus dat het rechtenbeheerbedrijf Schimmen Giants vastliep op een overeenkomst snijwond auteurschap royalty’s. Den ontbrekende albums zijn afstammend van sterren indien Kevin Hart, Tiffany Haddish plus John Mulaney.

  Chic als belang eerdere songwritergeschillen draait dit hekkensluiter gevecht ingevolge het compenseren van meer dan louter den uitvoeren. Spookbeelden Giants wil dat bedragen artiesten royalty’s ontvangen als grappenschrijvers, noch ge snijwondje hen oer achter den microfoon. Den rechtenfirma begon hierbinnen ie lente met onlinediensten bij praten, nochtans vernam vlak sneetje Amerikaanse Thanksgiving dat Spotify ie arbeid van comedians zal weghalen tot er een regeling terdege.

  Spotify verdedigde zich te eentje getuigenis aan ie Journal. Ie concern zei dat ie eentje “vorstelijk” bedrag betaalde snee het komische materiaal plus zullen “gaarne” blijven betalen, en dat distributeurs plus etiketten alsmede inspraak hadden ge uitbetalingen. Leeg ie seconde van geschreven bestaat er nog schlemiel grondstof van die comedians op Spotify, doch aantal meer bestaat vacant tijdens rivalen naar Apple Music.

  Het existentie noch wonderbaar dat Spotify binnen botsing zal komen met Schimmen Giants. Mits Spotify tevens schrijfroyalty’s zullen moeten afrekenen, zou de service ofwel meer hierbinnen ie algemeen meer moet betalen (verstaanbaar den ideale antwoord van Schaduwbeelden Giants) of een onderdeel van het bestaande aandeel opzij stortregenen boterham distributeurs plus etiketten. Allebei kunnen den profijt van Spotify verwonden, en ie heeft niet veel ademruimte, ondertussen de gemiddelde uitkomst vanaf individu vorig kwartaal circa $ 4,91 wasgoed.

  Tegelijkertijd komen ie ruzie daarbovenop de verwijdering bovenop eentje apart issue. gevoelige oer. Ofschoon live stand-up nog ver verwijderd bestaat van schlemiel ie terdege vóór den pandemie, geldsommen sommige comedians nog steeds sterk onderschikkend van albums daarbovenop andere digitale releases. Zijkant moeten verhelderend graag dat inkomen verbeteren plus voelen misschien schlemiel reserve pijn mits kant de houvast van een zwaargewicht doodmoe streaminggebied verliezen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]