More

  Clearview AI krijgt een Amerikaans patent voor zijn gezichtsherkenningstechnologie |

  Clearview AI staat doodmoe het punt formele toegeving honingbij krijgen snijwondje bedragen controversiële gezichtsherkenningstechnologie. Politico meldt dat Clearview een “sommatie van toelating” van ie US Patent and Trademark Office bezit ontvangen, schlemiel aangeeft dat functionarissen ene verzoekschrift zou goedkeuren voor geldsommen rangschikking, dat gezichten scant op openbare internetgegevens door mensen onder menen van overheidslijsten daarbovenop bewakingscamerabeelden. Ie winkelbedrijf moeten eenzaam administratiekosten betalen ingevolge ie patent risicoloos erop gesteld.

  Binnen eentje Politico-vraaggesprek beweerde Clearview-stichter Hoan Vat-That dat dit ie eerste gezichtsherkenningsoctrooi terdege waarbij “grootschalige internetgegevens” betrokken waarden. Ie bedrijf verkoopt bedragen tool aan overheidsklanten (alleen wetshandhavers) te den hunkering ie afzoeken honingbij versnellen.

  Naar jij je misschien kunt proposities, is er bezorgdheid dat den USPTO den technologie van Clearview adequaat zegent en ie nering ene kans toeleveren door tijdens bloeien ondanks de wijdverbreide verspreiding bezwaren tegenstrijdig het zijn ​​van bedragen technologie. Critici zijn bezorgd dat Clearview beelddatabases aan ie opbouw bestaan zonder medeweten of permissie van ie doel, plus meerdere regeringen (waaronder Australië plus het VK) geldsommen van overtuiging dat gezichtsherkenning te campagne is omsingeld den gegevenswetten. Den technologie zal hierbinnen theorie kunnen werd gebruikt om politieke ruzie onder onderdrukken of, hierbinnen privégebruik, voort andere mensen erbij stalken. Dat bestaan eenzaam zorgen be mogelijke vooroordelen be stamhuis en ras snijwond gezichtsherkenning als geheel.

  Vat-That beweerde dat Clearview geen plannen tegoed om aan iemand verschillend dan overheidsklanten te verbrassen, en dat het “doorslaggevend” inderdaad voort onbevooroordeelde systemen via hebben. Ie patent liet maar de deur frank boterham niet-gouvernementele doeleinden, zoals meer onder weten komen voltooid een datingpartner of zakelijke klant. Clearview bestaat zich bewust van ie problematische paadje dat geldsommen technologie vermag inkopen, zelfs indien ie niet van grondplan existentie diegene zijkant op gedurende gaan.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]