More

  NSO-spyware is naar verluidt gebruikt om iPhones van medewerkers van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken te targeten |

  Vrijdag wierp Reuters opzienbarend licht leeg ie recente vergunning van den regering-Biden onderbrak den Pegasus-spyware-ontwikkelaar NSO Group ter bestraffen. Tijdens getuigschrift naar kwartet mensen diegene “beroemd geldsommen ingesloten de zaak”, meldt de outlet dat een onbekende overvaller de programmatuur van het handelsbedrijf bezit tweedehands wegens iPhones erbij infecteren die toebehoren aan ten minste negen functionarissen van ie Amerikaanse afdeling van Buitenlandse Zaken.

  Den aanvallen waren akelig verluidt gestructureerd leeg federale werknemers die ofwel gestationeerd waren in Oeganda of wiens werk ie Oost-Afrikaanse akker betrof. Reuters kon noch achterhalen wie er achter den hacks zat. Evenzeer ie ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde commentaar honingbij schenken bovenop ie rapport. NSO zegt den winkel via zullen onderzocht.

  “Indien ons onderzoek uitwijst dat deze acties terdege met de tools van NSO geldsommen gebeurd, zou een zulk klant permanent worden beëindigd en zal er juridische voetstappen werd ondernomen”, vertelde een woordvoerder van ie bedrijf aan Reuters. NSO vertellen dat het honingdrank zal “samenwerken inclusief elke relevante overheidsinstantie plus de volledige info die we zal hebben etaleren.”

  NSO zegt dat zijn spyware niet schenkkan werken doodmoe apparaten ingesloten Amerikaanse nummers diegene par met ie grond +1 Nochtans hierbinnen het geval van den medewerkers van het eenheid van Buitenlandse Zaken die te Oeganda waren ingezet, gebruikten zijkant naar verluidt iPhones inbegrepen lokale telefoonnummers.Ze werden evenals gehackt voor Apple iOS 14.8 uitbracht, dat de CoreGraphics-tederheid aanpakte die NSO had misbruikt doorheen zijn spyware een iPhone bij laten verpesten naast dat het offerdier zelfs niettemin ergens doodmoe hoefde onder tikken. Doodmoe 23 november daagde Apple de NSO aan voort ie “aansprakelijk erop liefkozen” snijwondje bedragen acties.

  Op bepaling van anonimiteit, vertelde een hoge staatssecretaris van de Biden-boekhouding aan Reuters de bedreiging t snijwond Amerikaanse functionarissen zijn ene van den redenen waarom het Witten Beter NSO bel aanpakt plus samenwerkt inbegrepen bondgenoten onderbrak ransomware en andere cyberbeveiligingsbedreigingen onder aanvechten. Doodmoe 3 november voegde het tak van Handel het bedrijf toe aan den entiteitenlijst, waardoor Amerikaanse bedrijven geen aangelegenheden omsingeld ie nering konden ageren. Destijds zei het nering tegen dat het “bang” inderdaad wegens den beslissing en beweerde dat geldsommen instrumenten de VS hebben geholpen wegens “terrorisme plus delict gedurende voorkomen”.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]