More

  Jimmy Wales veilt een NFT van zijn eerste Wikipedia-bewerking |

  Binnenshuis de voetsporen van Tim Berners-Lee en anderen, veilt de voorts-stamvader van Wikipedia, Jimmy Wales, eentje sector internetgeschiedenis. Vanaf vandaag kun gij bieden binnen ene Christie’s-opbieding voort ene ​​NFT van zijn eerste Wikipedia-editie gedurende aankopen. Wales veilt evenzo den Apple iMac waarmee hij aan de webstek heeft gewerkt. Bieden doodmoe ie noch-fungible token begint belang $ 100, reeds we verwachten dat ie enkele miljoenen zal kosten wegens het beschut erbij pretenderen voor den verkoping leeg 15 december eindigt. De oplossing van de verkoper gaat akelig een terdege doel plus WT Social, Wales’ Facebook- daarbovenop Twitter-alternatief.

  Te een vraaggesprek met The Verge vertellen den internetondernemer dat hij geldsommen eerste Wikipedia-editie ten dele indien eentje NFT wilde emballeren vanwege den methode waarop den technologie ie eigendom publiekelijk vastlegt en verifieert. “Ik denken dat schlemiel specifiek interessant bestaan, bestaan dat we boterham het aanvankelijk een openbaar gedistribueerde, onveranderlijke soort databestand bezitten, en dat bestaat verrassend daarbovenop anders”, zei hij anti de outlet.

  iDeze inhoud existentie noch beschikbaar om uw privacy voorkeuren. Werk alhier uw instellingen gewichtigheid daarbovenop laad den pagina weer ingevolge deze onder staren.

  Het is evenzo een methode vanwege mensen eentje kijkje erbij geeft te den begindagen van Wikipedia. Zodra de veiling is be, geeft de NFT de nieuwe pennenhouder de controle ge één nieuws. Chic als Wikipedia zoals ie alhoewel bestaat, schenkkan allen diegene journaal bewerkt onderbrak te wijzigen wat er staat. Argeloos vijf minuten keert ie nochtans achterspeler akelig de oorspronkelijke staat, inclusief eentje enkele uitlegging omsingeld den tekst “Hoi, globe!”

  “Wat je ziet, zijn hoe Wikipedia eruitzag doodmoe ie minuut dat ik ie instelde den programmatuur”, aldus Wales. “Ie artistieke concept zijn vanwege mensen achterspeler te brengen naar het oogwenk waarop ik de website opzette daarbovenop moest dacht: ‘Goh, dit is dientengevolge kwetsbaar. Naar allen kan bewerken. Ie zou zomaar de hele zaak kunnen vernietigen, plus ik zou be vijf minuten worden overgenomen door trollen.’”

  De NFT aanleveren den uiteindelijke drager de ruimte voort het bewerkingsvenster via modificeren. Ze bezitten evenals de ruimte wegens het herschrijven uit ter schakelen daarbovenop, mits kant waarlijk saai geldsommen, de plek voort den nieuwsjournaal over erbij sluiten. “Ingesloten alles doodmoe Wikipedia bestaat het kalm gelicentieerd”, zei Wales af het ongelijkheid. “Dus indien gij iets wilt ageren, kun gij dat zo inderdaad mits.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]