More

  Facebook geeft details over de verwijdering van een netwerk voor massale intimidatie |

  Meta/Facebook brengt vandaag den bol op den hoogte over hoe ie gaat inbegrepen ie afnemen van nep- daarbovenop vijandige netwerk van zijn toneelpodium. Ie sociale netwerken bezittingen eentje verfrissend rapport uitgebracht waarin staat dat het met hit een tal televisiekanaal boterham Coordinated Inauthentic Behaviour (CIB) bezittingen gesloten. Nochtans uitgezonderd televisiekanaal van nepprofielen diegene iedereen samenwerken, tegoed het bedrijf honingdrank aanbiddelijk licht geworpen doodmoe hoe ie omgaat met completeren bedreigingen. Deze omvatten Brigading – het gebruik van negatieve opmerkingen en tegenposten wegens den berichten van eentje persoon erop overstemmen – en Mass Reporting, waarbij den eigen tegen-intimidatietools van Facebook mits strijdmiddel worden gebruikt. Dit bestaat weer eentje schrede verder dan den bredere tactieken die het handel binnen herfstmaand aankondigde, wetsartikelen het beloofde bredere sociale afbreuk via bevechten diegene doodmoe bedragen toneelpodium plaatsvond.

  Ingesloten Brigading haalde het onderneming sukkel het beschrijft indien ene ” netwerken van accounts herkomstig ge Italië plus Frankrijk”, gestructureerd leeg medische professionals, journalisten plus ambtenaren. Facebook zegt dat het de activiteit terugvoerde akelig ene Europese contra-vaccinatie samenzweringsbeweging genaamd “V_V”, eraan toevoegend dat haar leden eentje vitaal aantal nepaccounts gebruikten ingevolge “massale reacties leeg berichten” van individuen daarbovenop persbureaus “onderbrak hun gedurende ringeloren en erop knechten hun zienswijze.”Bovendien plaatsten diegene accounts gemanipuleerde afbeeldingen, waarbij den swastika leeg de gezichten van prominente artsen worden deponeren plus hun gedaagde van houvast aan ie nazisme.

  Binnen Vietnam haalde Facebook ene net be de lucht dat geworden tweedehands wegens activisten en gebruikers die kritisch staan ​​tegenover de lokale overheid.

  Facebook voegde eraan toe dat sommige van dit nepaccounts moeiteloos werden gedetecteerd plus uitgeschakeld voort den automatische moderatietools van ie nering.

  Wat betreft de meer ouderwetse methoden van gecoördineerd niet-authentiek rijrichting, heeft het nering net in Palestina, Polen, uitgeschakeld. Blank-Rusland plus China. De eerste wasgoed akelig verluidt aaneengehecht inbegrepen Hamas, terwijl de tweede dubbel waren geproduceerd voort de spanningen erbij vertonen via de humanitaire crisis aan de grens aldaar. Hierbinnen ene gesprek inbegrepen verslaggevers zei Facebook dat het Poolse netwerk een zeer goede operationele beveiliging had daarbovenop totdat nu toe niet hierbinnen staat bestaan geweest voort ie onder combineren aan een echte anatomie. Het Wit-Russische netwerk daartegenover had ene veel slechtere operationele veiligheid, daarbovenop daarom bezittingen ie handel den activiteit aaneengehecht aan den Wit-Russische KGB.

  Ie hekkensluiter televisiekanaal, overheen China, bezitting Facebook ertoe aangezet ingevolge een ​​diepgaande duik hierbinnen den activiteit waargenomen den diepgang van watje er gebeurde. Hierbinnen zijn rapport zegt ie winkelbedrijf dat ene menigte eentje nepprofiel heeft vervaardigd van ene Zwitserse bioloog genaamd Wilson Edwards, diegene kritisch grondstof plaatste overheen de VS daarbovenop de WHO. 48 moment zometeen, en geldsommen opmerkingen werden opgepikt ingevolge Chinese staatsmedia plus benaderd onderbrak hoge functionarissen. Doch er wasgoed geen bewijs dat Wilson Edwards bestond, watje ie toneelpodium ertoe bracht het account te sluiten.

  Onderzoekers ontdekten dat Edwards ‘ie arbeid goed van ene meervoudige, merendeels mislukte beïnvloedingsoperatie’, waarbij ‘werknemers betrokken ronddwalen’ van Chinese staatsinfrastructuurbedrijven doodmoe kwartet continenten.” Facebook wilde manifest produceren dat den opmerkingen van Edwards niet organisch werden tweedehands, daarbovenop persoonsbewijs waarna de berichten doorheen de staatsmedia werden gerapporteerd, kwamen handjeklap bruusk leeg de voorgrond.

  Eén ding dat Facebook inspiratiebron identificeerde, zijn de conventie van gidsen diegene werden tweedehands wegens potentiële netwerkleden op onder leiden.

  Ook den mensen achter ie Chinese netwerken plaatsten sporadisch onbedoeld notities van kip leiders, geschreven hierbinnen het Indonesisch plus Chinees, ingesloten inlichtingen overheen hoe dit inhoud het beste schenkkan word versterkt.

  Daarbij bezit Facebook aangekondigd dat ie tegoed lanceerde erop CrowdTangle ene tool onderbrak OSINT-onderzoekers (Open Source Intelligence) te staat bij beweren desinformatienetwerken honingbij bestuderen. Dit omvatten het wegsluiten van alle kapitaal diegene voort het winkelbedrijf existentie verwijderd, zodat ene kleine tabel van goedgekeurde derden den kans krijgt wegens ie ter anatomiseren. Totdat nu toe inderdaad den toegang beperkt tot teams van ie Digital Forensic Onderzoek Laboratorium van den Atlantic Council, Stanford Internet Observatory, Australian Strategic Policy Institute, Graphika daarbovenop Cardiff University.

  Facebook bestaat van opinie dat meer finesse en transparantie geboden kunnen werd. hoe ie dit televisiekanaal vindt, zal onderzoekers te de OSINT-gemeenschap in staat gesteld zijkant in de toekomst beter honingbij monitoren.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]