More

  Patiënt krijgt ‘s werelds eerste volledig 3D-geprinte oogprothese |

  Snijwond ie aanvankelijk bezitting eentje patiënt ene zeer natuurgetrouw 3D-geprint oogprothese gekregen, dientengevolge eigendom Fraunhofer Technology aangekondigd. Patiënt Steve Verze ontving de hightech-versie mits eentje permanente reparatie snee geldsommen traditionele oogprothese. “Het leveren me steeds meer standvastigheid”, vertelde hij aan On Demand News. “Als ik ie verschil niet vermag zien, kent ik dat andere mensen ie onderscheid noch zullen bekijken.”

  Fraunhofer werkte gemeenschappelijk omsingeld het Britse handelsbedrijf Ocupeye Ltd aan een verrassend procedure dat sneller en veel minder ingrijpend is. Voorheen moesten artsen een mal van den oogkas maakt, iets dat zo moeilijk existentie snijwond broed dat zijde erop algehele verdoving moet.

  Al kan het team eentje noch-invasieve scan van 2,4 seconden omsingeld behulp van een chic aangepaste oftalmische scanner die eentje nauwkeurige opmeting van den oogkas leveren. Diegene gegevens werd gecombineerd inbegrepen eentje kleurgekalibreerd beeld van het gezonde televisiekijker en overgebracht tijdens Fraunhofer’s “Cuttlefish:Eye” -ordening, dat snel een 3D-printmodel creëert. Den software existentie apart schitterend voort eentje ​​”realistische impressie van zelfs transparante materialen” erbij vervaardiging, aldus Fraunhofer.

  Het mannequin wordt vervolgens afgedrukt om een winkelbedrijf genaamd Gezondheidsbevorderend AG, dat ervaring heeft inbegrepen additieve fabricage voor medische technologie. Van daaruit werd den prothesen geïnspecteerd plus voort oogartsen nog ene hekkensluiter keer gepoetst en bijgewerkt. “Inclusief eentje enkele 3D-printer kan Ocupeye voorstelbaar voldoet aan de jaarlijkse behoefte van circa 10.000 prothesen die nodig geldsommen boterham de Britse handel”, aldus het persbericht.

  Verze’s prothese bestaat ene voorbode van een aanstaande klinische proef diegene de effectiviteit van 3D-geprinte kijkers zou ontwikkelen contra traditionele, handgemaakte ogen, volgens University College London. Pakweg 40 patiënten zou worden geworven, dubbel beoordelen den prothesen bovenop levendigheid (verplaatsing), cosmesis (knoflook), pasvorm, comfort, slijmafscheiding en meer. “Dit nieuwe televisiekijker ziet er super af plus aangezien ie gebaseerd zijn doodmoe digitale 3D-printtechnologie, wordt het enig maar huis en beter”, zei Verze binnenshuis eentje mededeling.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]