More

  De Britse antitrustregelgever is naar verluidt van plan om Meta’s aankoop van Giphy | . te blokkeren

  De Britse Competition and Markets Authority (CMA) zullen akelig prognose den verwerving van Giphy door Facebook-moederbedrijf Meta binnen de komende dagen ongedaan vervaardiging, aldus de Financial Times. Indien dat zodoende zijn, zal ie den eerste keer bedragen dat den mededingingstoezichthouder van het grond eentje figuurlijk tech-verkrijging bezittingen afgewikkeld.

  Meta (of Facebook, destijds) kondigde te mei 2020 aan dat ie ie GIF-platform mededeling met het doel onderbrak ie hierbinnen Instagram erbij wentelen. Rapporten stelden den eerbewijs van den overeenkomst vast doodmoe $ 400 miljoen.

  De CMA uitte nochtans bezorgdheid uit de overname. Het opende een research akelig de overeenkomst de volgende maand. Den toezichthouder oordeelde binnenshuis augustus dat de deal zal kunnen voorkomen dat rivalen zoals TikTok daarbovenop Snapchat toegang krijgen totdat Giphy’s bibliotheek inclusief GIF’s. Het vertellen eveneens dat den deal eentje potentiële mededinger van Meta binnenshuis den Britse reclamesector zullen kunnen afnemen. Meta beëindigde Giphy’s betaalde advertentiepartnerschappen, sukkel volgens de CMA den annoncering-vergroting van ie bedrijf stopzette, mee naar andere afdalen.

  Den waakhond suggereerde dat Meta gedwongen zou kunnen worden ingevolge den dienst onder verdoen. Ene CMA-woordvoerder vertelde dat ie zijn definitieve beslissing nog niet bezittingen gepubliceerd, maar dat het totdat 1 december den tijd eigendom onderbrak dit via handelen.

  Meta heeft voorheen betoogd dat Giphy geen activiteiten have hierbinnen ie VK, de CMA existentie in deze geval noch gerechtigd. Ook beweerde het dat de betaalde instituten van Giphy noch konden werd geclassificeerd mits display-advertenties volgens de marktdefinitie van den CMA.

  De kwestie tussen Meta plus de CMA geworden in oktober meer controversieel, toen de kenner ie bedrijf nagenoeg ene boete oplegde. $ 70 miljoen boterham het overtreden van regels met plakband totdat den overeenkomst. Den CMA zei dat het de eerste keer was dat ie vaststelde dat ene handel eentje van bedragen orders had geschonden doorheen “bewust te vertikken alle criterium info ter veiligheidsfunctionaris”.

  tegoed contact opgenomen omsingeld Meta inkeping commentaar.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]