More

  Clearview AI krijgt een boete van £ 17 miljoen voor het overtreden van de Britse gegevensbeschermingswetten |

  Het Britse Information Commissioner’s Office (ICO) bezittingen het gezichtsherkenningsbedrijf Clearview AI een voorlopige boete van £ 17 miljoen ($ 22,6 miljoen) opgelegd sneetje ie overtreden van den Britse gegevensbeschermingswetten. Het zei dat Clearview naar verluidt de gemeenschap noch had geïnformeerd dat ie miljarden van hun foto’s verzamelde, zonder andere overtredingen. Ie bezit mede (weer, voorlopig) bevolen vanwege den verdere verwerking van de persoonlijke data van bewoners zekering bij inleggen.

  Den toezichthouder zei dat Clearview blijkelijk noch den data van mensen bezittingen verwerkt “op een methode die kant plausibel vooruitzien of die eerlijk bestaan .” Het beweerde honingdrank dat het concern geen wettige beweegreden had doorheen den gegevens erop verzamelen, niet voldeed aan den AVG-normen voor biometrische data, geen procedure had dat verhindert dat gegevens snijwond onbepaalde tijd geworden bewaard en Britse ingezetenen niet heeft geïnformeerd schlemiel er met hen gegevens.

  Den ICO merkte doodmoe dat den instituten van Clearview bovenop proefbasis werden tweedehands wegens ene aantal Britse wetshandhavingsinstanties, “maar dat dit test geworden stopgezet plus dat de diensten van Clearview AI Inc noch langer werd aangeboden hierbinnen den VK.”

  Den afbeeldingen binnen de databestand van Clearview AI Inc bevatten waarschijnlijk de data van eentje vorstelijk tal mensen overheen het VK daarbovenop geldsommen bestaanbaar behalve medeweten van mensen verzameld over publiek beschikbare informatie online, waaronder sociale-mediaplatforms .

  Ie VK en Australië bedragen vorig jaar eentje gemeenschappelijk research gestart naar Clearview AI. Regelgevers waarden bezorgd uit Clearview’s praktijk van het schrapen van data daarbovenop het afplukken van foto’s van sociale-mediasites naar Facebook. Ie verkoopt diegene gegevens aan wetshandhavingsinstanties, waardoor zij schuilnaam criminelen of slachtoffers kunnen identificeren. Den zakelijke praktijken van ie concern hebben doch geleid totdat tal van privacyproblemen.

  Clearview AI vertellen dat het eentje beroep overweegt, aldus The New York Times. “Alleen Clearview verstrekt publiek beschikbare info van internet aan wetshandhavingsinstanties”, zegt bedrijfsjurist Kelly Hagedorn binnen een aangifte. “Mijn handelsbedrijf en ik hebben hierbinnen het beste belang van het VK daarbovenop hun mensen gehandeld wegens wetshandhavers via assisteren belang ie oplossen van gruwelijke misdaden tegen kroost, senioren en andere slachtoffers van gewetenloze daden”, voegde Clearview AI-topman Hoan Houvast-That toe te ene afzonderlijke mededeling .

  Vroeger dit maand vaardigde den Australische regulier ene soortgelijke mededeling overheen, waarin hij zei dat Clearview AI de privacy van bewoners schendt onderbrak hun biometrische informatie honingbij schrapen. De regelgevende expert van ie grond, den OAIC, bezittingen Clearview bevolen “ter stoppen ingesloten het afplukken van gezichtsbeelden plus biometrische sjablonen van individuen binnen Australië daarbovenop alle verzamelde gezichtsafbeeldingen daarbovenop biometrische sjablonen bij tenietdoen.”

  Te den VS tegoed de ACLU kortelings Clearview aangeklaagd doorheen ie overtreden van den staatswetten van Illinois. Twitter, Google daarbovenop YouTube hebben allen ene opzeggingsbrief akelig ie concern gestuurd, waarin wordt beweerd dat ie hen servicevoorwaarden schendt. Facebook have evenals geëist dat Clearview stopt inclusief het schrapen van geldsommen data.

  Den boete zou de eerste zijn waarmee Clearview tijdens produceren krijgt, vertelde ie handel aan de NYT. Het kan de oordeelvelling nog steeds betwisten belang den commissaris, dus de boete daarbovenop handhaving “kunnen onderhevig geldsommen aan verandering”, limiet den ICO. De ICO tegemoetzien medio 2022 een voorgoed boeteoplegging te verwerk.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]