More

  Cryptocurrency mining in Kazachstan leidt tot stroomtekorten |

  Cryptocurrency mining verteerd gigantisch veel energie, en dat veroorzaakt ene crisis in Kazachstan. De Financial Times meldt dat de elektriciteitsnetbeheerder van ie land, KEGOC, vertellen dat ie stroom zou gaan uitreiken sneetje 50 geregistreerde mijnwerkers nadat hen petitie akelig verluidt eentje noodstopmodus had opgeroepen belang trio elektriciteitscentrales in oktober. Kant zullen mede den eerste zijn diegene wordt losgekoppeld indien er netstoringen geldsommen, vertellen ie quasi-publieke onderneming.

  Het divisie van Energie schatte dat de elektriciteitsvraag totdat alreeds toe omsingeld acht percent bestaan gestegen in 2021 ten opzichte van den meer typische. dubbel procent. Er bedragen sinds oktober stroomstoringen binnen zes regio’s.

  Ambtenaren plus waarnemers bezitten de stroomonderbrekingen vastgesteld bovenop het stijgende tal niet-geregistreerde cryptominers die onwettig strafbaar genereren vanuit hoen huizen of zelfs fabrieken. China’s oorlog tegen cryptocurrency vermag deels toerekeningsvatbaar geldsommen. De verzoek naar energie begon erop opstijgen waarna mijnbouwbedrijven aanvang 2021 af China verhuisden, en steeg opnieuw waarna China binnenshuis mei mijnbouw illegaal maakte. Stroom ja betrekkelijk werkbaar binnen Kazachstan, waardoor ie een toevluchthaven is snee bedrijven die meer winst willen maken inclusief crypto-operaties.

  Kazachstan probeert de stroomtekorten erop compenseren. Het vraagt ​​ene Russisch energiebedrijf vanwege het nationale lichtnet aan ter vullen, en ie zou geregistreerde mijnwerkers een vergoeding van 1 tenge (ongeveer $ 0,0023) hierbinnen rekening brengen boterham elke kilowattuur per 2022. Beide inspanningen zou echter oer eisen, plus dit existentie dwingend mijnwerkers onderbrak ofwel back gedurende schalen of apparatuur erbij tegenstribbelen.

  Er geldsommen evenals zorgen dat de overheid noch trouwhartig is overheen haar problemen. Luca Anceshi van den Universiteit van Glasgow betoogde contra The Times dat Kazachstan mijnwerkers totdat zondebok maakte om betrouwbaarheidsproblemen met ie elektriciteitsnet van het veld. Of dat artikelen existentie of niet, ie zijn beschermd doorheen via zeggen dat de smeekbede akelig mijnbouw wijst doodmoe de potentiële problemen snee andere afdalen indien hun lokale cryptoproductie doodmoe doorgang komt.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]