More

  ‘Squeezed’ licht kan doorbraken opleveren in elektronica van nanoformaat |

  Ie bestaat één ding ingevolge toestellen op nanoschaal via vervaardigen, niettemin het bestaan iets anders ingevolge zijkant tijdens bestuderen daarbovenop te verbeteren: ze geldsommen dientengevolge compact dat ze niet voldoende licht kunnen terugkaatsen vanwege ze wasgoed ter kunnen bewonderen. Een doorbreking zal dat maar voorstelbaar maakt. UC Riverside-onderzoekers hebben technologie gebouwd die ie licht van ene wolfraamlamp binnenshuis een 6 nanometer-vlek aan ie einde van ene zilveren nanodraad perst. Hierdoor kunnen wetenschappers kleurenbeeldvorming vervaardigen op eentje “ongekend” niveau, in plek van genoegen erop gebruiken ingesloten moleculaire trillingen.

  Den ontwikkelaars bezitten ene bestaand “superfocusing”-hulpmiddel (dat alhoewel worden gebruikt wegens trillingen erbij meten) aangepast ingevolge signalen overheen de hele aarde erbij detecteren. gehele zichtbare spectrum. Licht reist binnenshuis eentje zaklantaarn-achtige kegelvormige baan. Wanneer de punt van den nanodraad voltooid ene object gaat, registreert ie ordening de invloed van dat item bovenop den vorm daarbovenop kleur van den straal (voorts ter eentje spectrometer). Inbegrepen stuntman stukjes spectra voor elke pixel van 6 nm vermag ie team kleurenfoto’s vervaardiging van koolstofnanobuisjes diegene verschillend grijs zouden toeschijnen.

  Dit vermogen vanwege licht bij samenpersen existentie op zichzelf hoewel opmerkelijk, maar den uitvinders aanschouwen dat ie ene belangrijke pennendoosje speelt. rol binnenshuis nanotechnologie. Producenten van halfgeleiders zouden meer uniforme nanomaterialen kunnen ontwikkelen die hen achterwege vinden akelig chips daarbovenop andere sluit opeengepakte apparaten. Ie samengeperste licht zal ook ie onbegrip van den mensheid van nano-elektronica, kwantumoptica en andere wetenschappelijke bevelen kunnen verbeteren artikelen dit resolutie noch beschikbaar ja.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]