More

  3D-geprinte ‘levende inkt’ kan leiden tot zelfherstellende gebouwen |

  Laat echter 3D-printen van organen – uiteindelijk zullen ie benodigdheid een eigen leven kunnen gaan leiden. Phys.org meldt dat wetenschappers ene “levende inkt” hebben ontwikkeld diegene je zou kunnen bezigen om even levende benodigdheden tijdens printen diegene voordelig zijn snijwond het produceren van 3D-structuren. Het team tegoed genetisch gemanipuleerde cellen sneetje E. Coli en andere microben wegens levende nanovezels via fabriceren, bundelde diegene vezels plus voegde andere materialen toe door eentje ​​inkt via fabriceren die je zullen kunnen benutten te eentje vaandel 3D-printer.

  Onderzoekers bezitten geprobeerd levend benodigdheid erop vervaardigen eerder, echter ie goed moeilijk doorheen die stoffen binnen den beoogde 3D-structuren gedurende krijgen. Dat goed alhier geen kwestie. De wetenschappers creëerden één benodigdheid dat ene geneesmiddel contra kanker vrijmaakte wanneer ie word geïnduceerd omsingeld chemicaliën, terwijl een ander ie vergif BPA overheen de omstreken verwijderde. Den ontwerpen kunnen evenals word gewendraken aan andere taken.

  Alle praktische toepassingen kunnen nog ver achterwege geldsommen. Het bestaan bijvoorbeeld nog noch duidelijk hoe jij de inkt in massa gaat vervaardiging. Er bestaan nochtans potentieel dat verder gaat dan de onmiddellijke medische en tegen-vervuilingsinspanningen. Den makers stelden zichzelf panden snijwondje diegene zich herstellen, of zelfassemblerende benodigdheden sneetje maan- plus Stembuiging-panden diegene de behoefte aan hulpbronnen van de aarde zullen kunnen inkrimpen. De inkt vermag zelfs zich produceren te den juiste omstandigheden – gij hebt misschien noch tal meer dan eentje twee basisbronnen nodig voort ter maakt wat je nodig hebt.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]