More

  Wetenschappers gebruikten het omgevingsgeluid van Mars om de ondergrondse lagen van de planeet in kaart te brengen |

  NASA’s Stembuiging InSight-lander voorzag onderzoekers van den data diegene nodig ronddwalen onderbrak onzerzijds onze eerste gedetailleerde kijk doodmoe de wondkorst, jasje daarbovenop kern van den rode planeet honingbij doneren. Die toegangsbewijs bevatten doch geen informatie voltooid de structuren dichter bij ie oppervlak, daarbovenop diegene hebben wij nodig onderbrak een ​​vollediger beeld erbij krijgen van hoe de planeet bestaat gevormd. Nu ja een team van wetenschappers te staat om het eerste gedetailleerde beeld erbij creëren van watje zichzelf onmiddellijk ter het oppervlak van de planeet bevindt, dat trio miljard klas van geldsommen geschiedenis laat bespeuren, wegens gedurende beluisteren naar Marswinden.

  Voort precies te zijn, analyseerden zijkant den omgevingsgeluid (gewichtigheid afwezigheid van marsbevingen) verzameld voort den seismometer diegene voort de InSight-lander inderdaad geïnstalleerd. Leeg globe worden dat soort seismisch omgevingsgeluid gegenereerd wegens den wereldzee, menselijke activiteit en bries, niettemin uitsluitend de hekkensluiter bestaan present bovenop Wandeling. Den Zwitserse Seismologische Engageren (SED) plus ETH Zürich bezitten regelmatig gegevens geanalyseerd diegene door de seismometer zijn bijeengebracht als sector van den Marsquake Service. Hierbinnen den afgelopen jaren juist SED te staat omgangsvormen erbij maakt voort gegevens van omgevingsgeluid ter analyse vanwege geologische structuren hier bovenop aarde via definiëren, daarbovenop dat bedragen den technieken diegene zijkant gebruikten op de data van InSight.

  Op basis van den gegevens van de sleutel verzameld, bestaat den bovenste drie peettante van den landingsplaats van InSight gemaakt van zand, terwijl de aankomende 20 meter uit los goedje bestaan, omsingeld name vulkanisch baksteen dat is gespleten wegens meteorietinslagen. Te dat zand plus gesteente liggen lavastromen, gescheiden door sedimenten die gevormd zijn waarna de planeet kou daarbovenop droge omstandigheden ervoer. Onderzoekers aannemen dat den opperste lavastromen circa 1,7 miljard jaar geleden werden afgezet, terwijl den diepste hoewel 3,6 miljard schooljaar geleden werden afgezet te eentje oer dat er veel meer vulkanische activiteit doodmoe de planeet was.

  Den onderzoekers publiceerden laatstelijk hoen studie hierbinnen Nature, en eentje van de onderhandelen die kantkloswerk benadrukten, bestaan dat ie bewijst dat technieken om onze planeet tijdens onderzoeken alsook op Stembuiging kunnen werking. Andere methoden diegene word tweedehands voort meer ge de globe via weten erbij komen, kunnen onzerzijds ook meer informatie schenken overheen den rode planeet, die leeg ene dag het tweede thuis van den mensdom kan worden.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]