More

  EU wil politieke advertenties blokkeren die zijn gericht op de etniciteit of religie van mensen |

  Den Europese Provisie, den uitvoerende macht van den Europese Bond, bezitting een verbod verbeeld bovenop inschatten soorten gerichte politieke advertenties waarin gevoelige persoonlijke gegevens worden tweedehands, waaronder etnische achtergrond, geloof, gezondheidsstatus of seksuele karakter, buiten gebruikers uitdrukkelijke goedkeuring doneren. Als den regels van capaciteit word, zouden adverteerders duidelijke bijzonderheid moeten verstrekken ge den criteria die zij toepassen sneetje targeting, voorts den ‘versterkingstools of -methoden’ die zijde bezigen.

  Elke advertentie zullen ook meer moet zijn transparant in termen van het afspelen van den naam van den persoon of lichaam die ervoor bezit betaald, honingdrank ie onthullen van hoeveel er bestaat besteed, waar het geld vandaan arriveren en ie zwachteling tussen de annoncering daarbovenop eentje keuze of referendum.

  De EC hoopt dat deze maatregelen de verkiezingsintegriteit zullen assisteren blinderen, hoofdzakelijk om ie kwalijker gedurende produceren voor campagnes doorheen gemarginaliseerde groepen tijdens targeten daarbovenop onder misleiden. Ie vertellen dat mensen gemakkelijk moet kunnen zien wanneer zijde ene betaalde politieke annoncering observeren, online of offline, daarbovenop deelnemen aan politieke discussies buitenshuis beïnvloed erbij word ingevolge bemoeienis, manipulatie of verkeerde info.

  “Verkiezingen toestemmen geen wedstrijd zijn van ondoorzichtige plus noch-transparante methoden. Mensen moeten kennis waarom ze ene advertentie bewonderen, wie ervoor bezittingen betaald, hoeveel, welke criteria snee microtargeting zijn tweedehands”, zei den vice-president van den EC voor waarden daarbovenop doorzichtigheid, Vera Jourová, in een verklaring.

  Indien het wetsontwerp novelle worden, zal den EU-lidstaten boetes moeten bepaalde inkeping het overtreden van den regels. De binnenlandse gegevensbeschermingsautoriteiten zal den afvaardiging krijgen onderbrak onder controleren hoe persoonsgegevens worden gebruikt belang het targeten van advertenties plus waar nodig boetes doodmoe via stortregenen. De EC hoopt de regels af tijdens vaardigen , diegene voortbouwen doodmoe den Algemene Verordening Gegevensbescherming daarbovenop den geplande Digital Diensten Act, contra het lente van 2023, vooraf aan den verkiezingen snijwond het Europees Parlement van het aankomende jaar.

  Politieke advertenties zijn alhoewel enkele jaren een hot-button kwestie snijwondje online platforms. Facebook plus Google bezitten zijkant beiden tijdelijk verboden nadat peilingen waren gesloten erop den Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Voorheen deze maand heeft Meta, het moederbedrijf van Facebook plus Instagram, duizenden opties snijwond advertentietargeting verwijderd, waaronder diegene verband liefhebben met etniciteit, gezondheid, geloof, seksuele aard daarbovenop politieke overtuigingen. Twitter verbood alle politieke advertenties te 2019.

  De voorgestelde regels van den EC kunnen evenals sommige beschaven van heimelijke gegevensverzameling voorkomen. Te 2019 gebruikten PR-farms diegene banden hadden omsingeld de Republikeinse partijtje het advertentienetwerk van Google ingevolge e-mailadressen van potentiële kiezers doodmoe bij sabbelen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]