More

  Apple klaagt NSO Group aan wegens door de staat gesteunde spyware |

  Apple existentie meer dan ene ietsje boos bovenop NSO Group snijwond ie beschaven van spyware-tools. Den iPhone-schrijfster bezitting een rechtszaak aangespannen anti NSO vanwege “ie toerekeningsvatbaar onder vrijen” voor regeringen die bespioneren en zich sturen bovenop gebruikers van Apple-apparaten. Behalve ie straffen van NSO, wens Apple den ontwikkelaar van bewakingssoftware evenals verbieden Apple-producten erbij toepassen snijwondje toekomstig onderzoek.

  Senior VP Craig Federighi erkende dat den Pegasus-spyware van den NSO Group enig gestructureerd is leeg het surveilleren van eentje klein tal mensen bovenop meerdere platforms, waaronder Android. Apple benadrukte echter dat ie doelwit vaak activisten, journalisten plus andere critici geldsommen van regimes die politieke afwijkende meningen routinematig onderwerpen. Het handelsbedrijf aangeklaagde NSO overigens van “flagrante schendingen” van inschakelen op federaal en staatsniveau hierbinnen den VS.

  De rechtszaak werpt honingdrank meer licht op NSO’s gerapporteerde “FORCEDENTRY”-exploit. Volgens Apple hebben indringers FORCEDENTRY gepusht vanwege valse Apple ID’s onder maken vanwege kwaadaardige code ter versturen buitenshuis doelen erbij vermanen. Apple zei dat zijn servers te het procedure noch hierbinnen onheilsdreiging waren gebracht, nochtans ie goed manifest noch opgeruimd dat zijn accountsysteem geworden tweedehands snee deze surveillance.

  Exclusief de rechtszaak belooft Apple $ 10 miljoen honingbij serveren (en eventuele rechtsvorderingen) anti groepen diegene pleiten boterham of onderzoek ageren naar deze soort digitale bewaking. Het belooft overigens gratis engineering, slimheid plus technische steun inkeping FORCEDENTRY-ontdekker Citizen Lab plus andere organisaties ingesloten vergelijkbare doelen.

  We hebben NSO Group vanwege commentaar gevraagd. Te het verleden bezitting ie veelvuldig beweerd dat het de toegang snijwondje weten misbruikers afsluit. Het ontkende evenzeer dat Pegasus word tweedehands wegens de vermoorde Saoedische commentator Jamal Khashoggi aan erbij vallen. Ie Israëlische onderneming is zelfs te de uitval getogen plus bezitting een pleiter doorheen spotternij binnenshuis de arm genomen diegene onderzoekers gedaagde van ie ‘verkeerd interpreteren’ van data daarbovenop het anderszins besmeuren van de roep van de NSO.

  NSO bezit wellicht noch tal bondgenoten. WhatsApp aangeklaagde bijvoorbeeld NSO van ie mogelijk vervaardiging van attaques doodmoe overheidsfunctionarissen en verwierp de ontkenningen van de Pegasus-auteur. Den tech-industrie ziet NSO als ene dreigement boterham de privacy van zijn gebruikers (daarbovenop dus bedragen reputatie), plus ie zullen noch bevreemden mits andere bedrijven den zaak van Apple steunen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]