More

  Twitter voegt aliassen toe om bijdragers te beschermen aan zijn Birdwatch-factcheckprogramma |

  Sedert het begin van het jaar bezitting Twitter ene pilotprogramma ingesloten den naam Birdwatch verricht, waarbij factchecks onmiddellijk van andere Twitter-gebruikers worden gecrowdsourcet. Ie introduceert hoewel ene wijze snee deelnemers aan ie programma doorheen hoen aanzien honingbij overtrekken wanneer ze ene aantekening aan iemands tweet bijvoegen. Vanaf vandaag zegt ie nering dat ie vanzelf aliassen zou genereren snijwond nieuwe Birdwatch-gebruikers die noch publiek bedragen gekoppeld aan hun Twitter-accounts.

  🐦Proloog van Birdwatch-aliassen!🔍 Wij willen dat allen zichzelf op zijn gemak voelt belang ie meebetalen aan Birdwatch, plus ingesloten aliassen kun jij notities epistel en beoordelen buitenshuis jij Twitter-gebruikersnaam erbij porties. pic.twitter.com/ROlpYvT7u

  — Birdwatch (@birdwatch) 22 november 2021

  “We moeten dat iedereen zich bovenop geldsommen kalmte voelt gewichtigheid via dragen aan Birdwatch, plus aliassen fiatteren je notities schrijven en beoordelen buitenshuis gij Twitter-gebruikersnaam erop delen,” aldus het winkelbedrijf hierbinnen eentje blogpost. De hunkering bestaan dat de functie vooroordelen zou slinken door de nadruk erop zetten leeg sukkel mensen geschreven te aantekeningen die ze nalaten in gelegenheid van doodmoe hoen image. Ter getuigschrift naar recent onderzoek, zegt het dat aliassen mensen tevens doodmoe hun geduld kunnen beweren gewichtigheid het “overschrijden van partijlijnen, of ie katten van kip eigen zijkant buitenshuis ie prognose van groepsdruk of revanche.”

  Uitgezonderd aliassen rolt Twitter voorts profielen uit pagina’s die het gemakkelijk vervaardigen om iemands eerdere Birdwatch-meebetalen onder staren. Het handel zegt dit te doen doorheen ervoor onder zorgen dat aliassen niet “ten koste gaan van den verantwoordelijkheid”. Daartoe bevat elke aantekening leeg iemands openbare profiel de huidige beoordeling diegene de bijdrage bezittingen verdiend, zodat u wetenschap sukkel de community ervan vindt. Hopelijk bestaat dat iets dat helpt gewichtigheid het betrouwbaarheidsprobleem dat ie programma bezittingen achtervolgd.

  Inkeping degenen die zich vóór den bulletin van heden belang Birdwatch hebben aangesloten, vallen al hoen eerdere meebetalen nu ter hen nieuwe zogeheten. Aldaar sommige mensen ene zwachteling kunnen afleiden tussen iemands Birdwatch-profiel en Twitter-gebruikersnaam op fundament van feitencontroles die ze hebben waargenomen vóór den uitrol van de functie van heden, zegt het winkelbedrijf dat deelnemers aan ie programma ie Birdwatch-account kunnen DM’en over ie lichten van hen eerdere bijdragen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]