More

  Sundance ’s ‘biodigital ’ filmfestival probeert de kloof tussen VR en realiteit te overbruggen |

  Het Sundance Speelfilm Festival van volgend jaar markeert een gedenkwaardige terugkeer naar Park City, Utah, nadat den persoonlijke festiviteiten vorig jaar werden afgelast. Doch Sundance geleverd de digitale platforms diegene ie gebruikte onderbrak films honingbij streamen daarbovenop cinefielen naar eentje sociale VR-hub honingbij brengen, niet op in januari. Als deel van de New Frontier-uiteenzetting is Sundance van plattegrond om The Spaceship af te breiden, den virtuele locatie voorwerpen gas inbegrepen elkander kunnen chatten en VR- en mixed reality-kunstinstallaties kunnen exploreren.

  Binnenshuis eentje poging om den persoonlijke aanwezigen van Sundance hierbinnen contact te brengen inclusief zijn wereldwijde online gehoor lanceert ie festival ook ene “Biodigital Bridge” hierbinnen Park City. Shari Frilot, Oudste Programmer daarbovenop Chief Voogd van New Frontier belang Sundance, beschrijft het als eentje scherm leeg menselijke schelp voorwerpen fysieke daarbovenop digitale aanwezigen ingesloten elkander kunnen communiceren. Den bridge bestaan ontwikkeld hierbinnen samenwerking inclusief de immersieve werkplaats Active Theory en biedt basischatondersteuning, niettemin het existentie voornamelijk een wijze snijwond Sundance-bezoekers onderbrak via bespeuren hoe andere aanwezigen van ie evenement genieten.

  Sundance New Frontier-voogd Shari Frilot.Sundance Filmfestival

  Frilot zegt dat New Frontier ie concept van biodigitale ervaringen reeds enkele jaren promoot, bovenal wegens ene verkenning van hoe technologie ons leven kan kruisen.

  Nochtans alreeds de pandemie onzerzijds tegoed gedwongen meer dan eens bovenop onze technologie onder vertrouwen – Sundance zou vorig klas eindelijk noch bestaanbaar geldsommen geweest naast dit technologie – lijkt de term bruikbaar vooruitziend. Ie bestaan meer dan eenzaam eentje modewoord: Frilot zegt dat zijkant geïnteresseerd bestaan te het verkennen van de technologie die den mensheid ie lieve dient, of Team Human, zoals mediatheoreticus Douglas Rushkoff het uitdrukte.

  Vorig jaar vond ik het online platform van Sundance vorig klas ingevolge een fascinerende methode bedragen om het festival onder exploreren daarbovenop omsingeld aanhang onderbrak erbij gaan. Den kern van de ervaring is ie vroeger genoemde ruimteschip, waarmee aanwezigen op computers en VR-headsets samen kunnen nadenken. Doodmoe ene computer of desktop lijkt ie bovenop eentje uitgeklede versie van Second Life. Gij loopt uitpuilend als simplistische avatars daarbovenop mits gij wilt, kun gij eveneens gij webcam slijpen, die ie hoofd van gij avatar vult inbegrepen eentje live videofeed. Aldaar het toneelpodium van Sundance is gebouwd op WebXR, eentje methode door virtual reality onder ie web via toeleveren, kun je diezelfde gelegenheid in VR binnengaan om ene headset op gedurende deponeren plus den website van Sundance te opzoeken.

  Sundance Film Festival

  Vergeleken met het VR-verhoging van SXSW, dat er bekoorlijk uitzag maar bovenal aanvoelde indien eentje virtuele woestenij, ja het verstaanbaar dat Sundance vorig klas iets goed had gedaan.

  Dus voor volgend jaar, zegt Frilot, gaat ie festival nog trouwens. Het ruimteschip zal worden geüpgraded omsingeld ene verrassend Bioscoop House, artikelen aanwezigen op computers daarbovenop VR-headsets live gestreamde evenementen vanuit Park City kunnen aanschouwen, mede discussies bovenop kamerschaal.

  Op den bodem zal Sundance evenzeer ene nieuwe ruimte genaamd The Craft, voorwerpen gas de tentoonstellingen van New Frontier, discussies omsingeld artiesten en panels kunnen bezoeken. Er zal ook VR-headsets zijn om erbij benutten, reeds het festival mensen mee aanmoedigt vanwege hen inherent benodigde alsmede bij verwerken als kant die hebben. Sundance tegoed zijn register ingesloten New Frontier-exposities nog niet afgerond, niettemin Frilot vertelt me ​​​​dat tal kunstenaars optimaliseren boterham den Oculus Quest 2, opdat feestgangers hun werk kunnen ervaren exclusief gekoppeld via zijn omsingeld eentje computer. Echter er zullen vermoedelijk nog steeds onderdanig zijn die ene serieuze VR-rig vereisen. Te het beroemde Egyptische schouwburg van Sundance zou evenzeer enkele New Frontier-tenuitvoerleggingen gebeuren, die ook leeg de grond mits virtueel bovenop ie ruimteschip zou plaatsvinden.

  Aanzien Credit: Sundance Filmrolletje Festival

  Jij hebt ene Sundance Explorer Pass van $ 50 nodig doorheen toegang erbij krijgen totdat alle van deze virtuele goodies, dat is ie dubbele van wat het vorig schooljaar kostte. Het bestaat sneu wegens den prijs dientengevolge snel bij zag opstijgen, nochtans ie bestaat eveneens eentje weerspiegeling van den diepere capitulatie van het festival aan geldsommen digitale platforms.

  deelnemers.

  “Het virtuele platform bestaat niet enig watje we trachten, wij doubleren deze huwelijk”, zegt Frilot. “Dit wijst leeg ie vitale landschap van hoe filmtheater en verhalen vertellen zichzelf in de toekomst zullen manifesteren. We geldsommen hier noch enig doorheen eraan gewichtigheid tijdens dragen, maar om ie onder kennismaken plus te opbeuren.”

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]