More

  Amazon en Apple hebben in Italië een boete van $ 228 miljoen opgelegd voor het oneerlijk beperken van de verkoop van Beats |

  Den Italiaanse Mededingingsautoriteit (AGCM) tegoed Apple plus Amazon eentje boete opgelegd van hierbinnen totaal € 203,2 miljoen (US$ 228 miljoen) argeloos ene antitrustonderzoek inclusief verhouding tot de wederverkoop van Beats-producten. Volgens de waakhond tekenden de duo bedrijven in 2018 eentje contract die ook officiële indien niet-officiële wederverkopers van Apple en Apple-bezitting Beats-producten doodmoe den Italiaanse webstek van Amazon zou verbieden. Diegene regeling zou contractuele clausules inhouden die exclusief Amazon aanzien daarbovenop geselecteerde verkopers “individueel plus bovenop discriminerende methode” toestonden om diegene waar tijdens verkwisten.

  AGCM zei binnenshuis haar bericht dat die clausules hierbinnen campagne zijn ingesloten artikel 101 van het Pact inzake de werking van den Europese Bond. Bovendien vertellen de waakhond dat den overeenkomst de grensoverschrijdende verkoop beperkte, waardoor de kopers uiteindelijk den opties werden gehandicapt plus hun de kortingen ontnomen diegene normaliter werd aangeboden voort externe verkopers. De Italiaanse autoriteit opende hierbinnen 2020 de antitrustzaak anti beide bedrijven en doorzocht zelfs kip kantoren binnen ie veld.

  Hierbinnen totaal 70 procent van de aanschaffen van consumentenelektronica te het grond bedragen geboortig van Amazon, legde AGCM be, daarbovenop 40 procent ronddwalen boodschap van verkopers diegene den website indien hen belangrijkste toneel gebruiken. Daarom bestaan ie van essentieel belang dat Amazon den Italiaanse concurrentieregels implementeert en ene gelijksoortig stadion sneetje alle verkopers garandeert, plus ervoor zorgt dat kopers toegang bezitten totdat meer opties.

  AGCM eigendom een boete van € 68,7 miljoen opgelegd ( US $ 77 miljoen) doodmoe Amazon en eentje boete van € 134,5 miljoen (US $ 151,2 miljoen) bovenop Apple. Ie beval de bedrijven tevens voort den beperkingen erbij beëindigen daarbovenop de verkoop van Apple- plus Beats-producten doodmoe Amazon Italië op “noch-discriminerende methode” toe erop staan. Hierbinnen ene aan Reuters gestuurde aangifte noemt Amazon den opgelegde boete “onevenredig daarbovenop ongerechtvaardigd”. Ene voorlichter zei in ene aangifte:

  “We weigerachtig de suggestie dat Amazon profiteert vanwege verkopers ge onze winkel overheen onder sluiten, aldaar ons bedrijfsmodel onderschikkend zijn van hun hit. Mits gevolg van den afspraak kunnen Italiaanse klanten de nieuwste Apple- plus Beats-producten binnenshuis onze winkelzaak, profiterend van ene catalogus diegene meer dan verdubbeld bestaan, inbegrepen betere aanbiedingen en snellere verzending.”

  Odertussen ontkende Apple lief wangedrag:

  “Ingevolge ervoor erop zorgen onze klanten aankoop werkelijke producten, wij arbeiden strak gemeenschappelijk inbegrepen onze resellerpartners daarbovenop hebben toegewijde teams van experts over de hele grond die samenwerken inbegrepen wetshandhavers, grenskantoor plus verkopers wegens ervoor tijdens zorgen dat exclusief echte Apple-producten geworden verkocht.”

  Volgens mij Volgens Reuters bedragen beiden bedrijven van plan om binnen beroep tijdens gaan tegenstrijdig den boete van den waakhond.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]