More

  Gepersonaliseerde waarschuwingen kunnen haatspraak op Twitter verminderen, zeggen onderzoekers |

  Eentje reeks zorgvuldig geformuleerde waarschuwingen gericht aan de juiste accounts kan den dosis haat doodmoe Twitter assisteren verminderen. Dat existentie den raadsbesluit van nieuw onderzoek dat onderzoekt of gerichte waarschuwingen haatspraak bovenop het toneel kunnen verminderen.

  Onderzoekers van het Center for Social Communicatiemiddelen and Politics van de New York University ontdekten dat gepersonaliseerde waarschuwingen diegene Twitter-gebruikers waarschuwen snijwond de resultaten van kip rijrichting, verminderden ie aantal tweets omsingeld haatdragende taal een waterig straks. Ofschoon meer onderzoek nodig existentie, suggereert ie auditie dat er eentje “mogelijke achterwege vooruit zijn boterham platforms diegene het gebruik van haatdragende taal voort gebruikers moeten verminderen”, aldus Mustafa Mikdat Yildirim, de hoofdauteur van het artikel.

  Binnen het experiment identificeerden onderzoekers accounts diegene ie risico liepen onder worden opgeschort doorheen ie overtreden van den Twitter-regels tegen haatzaaiende uitlatingen. Zijde zochten akelig mensen diegene den afgelopen slapjes ten minste één woord binnenshuis ‘haatdragende taalwoordenboeken’ hadden gebruikt, die alsmede ten miniemste één account volgden dat laatstelijk juist opgeschort argeloos ie conventie van dergelijke taal.

  Per dat seconde, den onderzoekers maakten testaccounts met persona’s zoals ‘hate speech warner’ plus gebruikten den accounts onderbrak waarschuwingen akelig dit personen honingbij tweeten. Zijkant testten verschillende varianten af, nochtans zij hadden iedereen pakweg dezelfde bulletin: dat zij wegens het conventie van haatzaaiende taal het risico liepen honingbij word geschorst, en dat ie hoewel goed gebeurd inbegrepen iemand diegene kant monitoren.

  “De gebruiker @account you follow ja opgeschort, daarbovenop ik vermoed dat dit arriveren doorheen haatdragend taalgebruik”, luidt ene voorbeeldbericht dat hierbinnen de krant werd verdeeld. “Mits je haatspraak blijft toepassen, kun jij tussentijds word geschorst.” Binnenshuis ene andere variant identificeerde het account dat den waarschuwing deed, zichzelf mits een professionele examinator, ondertussen den persoon evenals liet weten dat hij ie risico liep honingbij werd geschorst. “Wij probeerden dientengevolge geloofwaardig daarbovenop doorslaggevend bestaanbaar erbij geldsommen”, vertelt Yildirim aan .

  De onderzoekers ontdekten dat de waarschuwingen ge waren, binnen ieder geval bovenop korte termijn. “Onze gevolgen permissie zie dat voetgewricht één waarschuwings-tweet diegene wordt verzonden onderbrak ene account ingesloten niet meer dan 100 fans, ie veel tweets inbegrepen haatdragende taal inclusief bron 10% kan krimpen”, pennen de auteurs. Interessant is dat zijde ontdekten dat berichten diegene “beleefder waarden geformuleerd” tot nog grotere dalingen leidden, inbegrepen eentje landing totdat 20 percent. “Wij bezitten geprobeerd de beleefdheid van onze bulletin te vergroot onderbrak onze vermaning nuchter tijdens par inclusief erbij zeggen: ‘oh, we roemen jij rechtsgrond bovenop vrije meningsuiting, echter onthoud aan den andere rand dat je haatdragende taal anderen kan schaden'”, zegt Yildirim.

  Te den krant merken Yildirim plus bedragen co-auteurs op dat hen testaccounts elk voetgewricht omstreeks 100 aanhang hadden plus dat zijde niet geassocieerd dolen ingesloten eentje gezaghebbende entiteit. Niettemin indien idem soort waarschuwingen van Twitter exterieur zouden komen, of van een NGO of eentje andere anatomie, dan zijn den waarschuwingen misschien nog nuttiger. “Wat wij van dit test hebben geleerd, bestaat dat het werkelijke mechanisme te ie game zullen kunnen geldsommen dat wij dit mensen heus goedvinden bekende dat er een account of een entiteit bestaat diegene hun rijrichting binnen de gaten houdt plus controleert”, zegt Yildirim. “Het waarheid dat hoen conventie van haatzaaiende uitlatingen voort iemand anders wordt waargenomen, zal de belangrijkste basisbestanddeel kunnen zijn die deze mensen ertoe bracht kip haatuitingen erop krimpen.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]