More

  NYC-wet verbiedt AI-rekruteringstools die niet slagen voor vooringenomenheidscontroles |

  New York City zou weldra den waarschijnlijkheid leeg AI-bias bovenop de arbeidsmarkt kunnen verkleinen. De Associated Press merkt bovenop dat den gemeenteraad eentje wetsontwerp eigendom aangenomen dat AI-aanwervingssystemen verbiedt die noch lukken sneetje jaarlijkse audits die controleren bovenop discriminatie bovenop wereld van ras of geslacht. Ontwikkelaars zouden mee meer transparantie nodig hebben (eenzaam openbaarmaking van geautomatiseerde systemen) en alternatieven bieden, zoals beoordelingen wegens mensen. Boetes kunnen oplopen totdat $ 1.500 per incident.

  Den rekening geworden leeg 10 november aangenomen. De vertrekkende burgemeester Bill de Blasio eigendom eentje maand de tijd om den verhaal erop ondertekenen, doch hij bezittingen noch genoemd of hij dat informatiebron of niet zou ageren. Mits de maatregel doorgaat, zal dit in 2023 van kracht worden.

  Ene ondertekende wet zal de waarschijnlijkheid kunnen verminderen dat AI-technologie sneetje ie geloven van kandidaten de kandidatenpools daarbovenop de demografie van de resulterende arbeiders vertekent. Pro-business organisaties zoals den Greater New York Chamber of Commerce geldsommen alhoewel voorstander, schlemiel suggereert dat de onthullingen van beslissend gewichtigheid bedragen snijwondje zowel werkgevers als hen knoest.

  Er geldsommen niettemin hoewel zorgen dat eentje aangenomen wet niet zullen helpen, aangezien tal zoals beloofd. Alexandra Givens van ie Center for Democracy & Technology vertelde den AP dat het wetsvoorstel geen rekening houdt met andere vooroordelen, zoals deskundigheid of leeftijdsdiscriminatie. Dit veronderstelt alsook dat den audits effectief zijn – Julia Stoyanovich van den Hogeschool van New York beweerde dat de vereisten “zeer gemakkelijk te vervullen” dolen. Er bestaat bezorgdheid dat den wetgeving werkgevers van wie den AI-platforms andere of kwalijker via detecteren vooroordelen hebben, onbedoeld zal kunnen afschermen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]