More

  Werknemer Tesla-fabriek beweert ‘ongebreidelde seksuele intimidatie’ in rechtszaak |

  Vrouwelijke arbeiders van den Tesla-fabriek binnen Fremont hierbinnen Californië worden geconfronteerd omsingeld “ongebreidelde seksuele intimidatie”, aldus een rechtszaak die donderdag werd aangespannen. Binnen ene kwaal bij ie Hooggerechtshof van de staat hierbinnen Alameda County zei Jessica Barraza, eentje productiemedewerker van Tesla, dat kantkloswerk den afgelopen trio jaar geworden onderworpen aan “nachtmerrie” werkomstandigheden. Barraza’s rechtszaak beschrijft ene fabrieksvloer die meer lijkt doodmoe “een ruwe, archaïsche bouwplaats of studentenhuis” dan de ruimte van geavanceerde EV-produktie.

  Barraza’s beschuldigingen contra Tesla zijn talrijk. Bij één incident beweert het karton dat eentje mannelijke collega zijn bot tussen haar dijen stak waarna kantkloswerk argeloos ene lunchpauze akelig te ging. Bij midden van den pesterijen zegt Barraza dat haar klachten aan dovemansoren gericht bedragen. Hierbinnen één geval zegt ze dat eentje chef niets deed toen zijkant klaagde af ene collega diegene naar haar riool staarde. “Eventueel moet jij geen overhemden dragen die de aandacht leeg jij borst settelen”, vertellen haar chef volgens ie karton. Barraza vertelde den men dat zijde “ene werkoverhemd droeg dat doorheen Tesla goed toeleveren.”

  “Argeloos zowat drietal schooljaar alle intimidatie bij bezitten meegemaakt, berooft ie gij intu van veiligheid – het ontmenselijkt jij zowat”, vertellen Barraza binnen een interview inbegrepen The Washington Postbode, de eerste krant die over het baal berichtte. Wij bezitten aansluiting opgenomen omsingeld Tesla snijwondje commentaar. Ie concern reageert normaliter niet op smeken van de media.

  De rechtszaak komt een maand nadat Tesla vanwege ene federale toonbank word bevolen wegens $ 137 miljoen bij ombrengen aan eentje zwarte werknemer diegene vertellen dat kant ie slachtoffer waarden van dagelijkse racistische mishandelingen binnen den fabriek binnenshuis Fremont. “Wij blijven groeien en overtreffen binnen den wijze waarop wij den zorgen van werknemers aanpakken”, vertellen het concern destijds. “Be en toe doen wij het verkeerd, en indien dat gebeurt, moeten we verantwoordelijk geworden aansprakelijk.” Tesla gaat binnenshuis beroep anti den prijs.

  Tesla bestaan alsook noch den enige producer van elektrische automaat’s diegene wordt beschuldigd van ie stimuleren van ene giftige werk snee vrouwen. Slechts enkele dagen snee den beursgang word Rivian aangeklaagd wegens Laura Schwab, eentje van den voormalig leidinggevenden. Hierbinnen haar rechtszaak beweert Schwab dat den autofabrikant haar bezitting ontslagen nadat kantkloswerk klaagde be ene “giftige ‘bro-cultuur'”, waardoor zijde word uitgesloten van besprekingen plus meer. “Den cultuur gewichtigheid Rivian wasgoed huwelijksinzegening de slechtste diegene ik in meer dan 20 klas in den automaat-industrie heb meegemaakt”, zei Schwab destijds.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]