More

  Waarom Apple van gedachten veranderde over Right to Repair |

  Apple tegoed geen goede staat van engageren indien het gaat doorheen ie laten herstellen van hardware voort klanten. Hierbinnen de afgelopen tien schooljaar geldsommen den computers van Apple binnen wezen onmogelijk geworden snijwond gebruikers vanwege te onderhouden of tijdens upgraden, daarbovenop de iPhone existentie immer ene afgesloten doos geweest. Avontuurlijke eigenaren kunnen den handleiding van iFixit volgen vanwege erbij beogen zelf reparaties ge bij voeren, nochtans ie bestaat eentje verraderlijk voorstel. Vergeet niet dat het pas voorheen deze schooljaar wasgoed, toen we ontdekten dat het vervangen van ie scherm bovenop ene iPhone 13 Face ID zal uitschakelen. (Apple kwam alhier later leeg terug.)

  Dus den boodschap van Apple vroeger deze zwak dat ie onderdelen en gereedschappen meteen aan consumenten zou gaan verspillen plus reparatiehandleidingen zullen aanbieden, terdege eentje enorme verrassing, plus een stap werd meteen als een zegepraal geprezen doorheen rechtsgrond doodmoe verbetering activisten. “Een van de meest zichtbare tegenstanders van het herstellen van toegang bestaan het keren van den koers”, zegt Nathan Proctor, oudste campagnedirecteur van Right to Repair bij Public Interest Research Groups (PIRG). “De oplawaai van Apple laat observeren dat waar voorstanders van reparaties immer onderbrak hebben gevraagd, altijd voorstelbaar was.” iFixit terdege even opgewekt en zei dat de stap “precies den juiste keuze zijn snijwond Apple vanwege tijdens ageren.”

  Beiden groepen maakten hun uitspraken gedurende voorbehoud doorheen een paar vangsten bovenop via merken.

  Echter hoe dan evenzeer, het bestaat nog steeds een figuurlijk ommezwaai. Dus wat leidde Apple tot deze schrede?

  Proctor vertelde hierbinnen een e-mailuitwisseling dat hij denkt dat “gecombineerde druk van consumenten, regelgevers en aandeelhouders het dacht van Apple heeft veranderd.” Nochtans hij weeskind er mee snel bovenop dat er druk terdege van binnenuit Apple status. “We knorren ge enkele gelekte e-mails overheen 2019 dat velen hierbinnen Apple nimmer vijandelijk wilden geldsommen ingevolge via herstellen naar Apple sporadisch existentie geweest”, zei hij. Gij hebt vermoedelijk gezien dat Apple mede-oprichter Steve Wozniak den praktijken out have genoemd, echter gelekte e-mails tentoonstellen inwonende verontrusting dat kantkloswerk de verkeerde afpingelen deden.”

  Apple bezittingen onlangs ene tal andere films vervaardigd diegene permitteren zag dat bestaanbaar management daarbovenop beheer ingevolge den overheid kan leiden tot variatie belang het nering. In 2020 liet Apple gebruikers tenslotte verschillende browser- en e-mailapps als banier klaarmaken op de iPhone plus iPad, plus Siri is slimmer worden binnenshuis het aanleren van jij voorliefdes snee verschillende opzoeken-apps wanneer gij ie vraagt ​​voort deuntjes be gedurende performen.

  Terwijl ie bestaat waarschijnlijk dat Apple nadenkt voltooid druk van den overheid, deze verandering vermag alsook normaal eentje percentage geldsommen van het nering dat naar bedragen gebruikers luistert plus enkele onjuistheden corrigeert diegene ie de afgelopen vijf klas of zodoende bezit gemaakt.

  Ie handel voegde evenzeer back-poorten toe diegene ie voorheen had verwijderd, doodde den impopulaire Touch Drankbuffet en maakte be ie generaal een rekentuig waardoor ie onkundige alsof zijde akelig feedback van consumenten luisterden. Hetzelfde schenkkan verwoord geworden van ie nieuwe huisreparatieprogramma. Regis DuvignauRegis Duvignau / Reuters

  De verplaatsing van Apple deze week vermag kan tevens word waargenomen indien eentje vergroting van een programma dat het handel vorig klas lanceerde, toen het begon ingesloten ie verstrekken van onderdelen en training aan externe reparatiewerkplaatsen diegene voldeden aan de kwalificaties van Apple. Deze bestaan natuurlijk niet idem mits ie snijwond allen gemakkelijk maken vanwege reparaties uit gedurende voeren, echter openstelling van toegang bezegelen dat ie reparatielandschap snijwondje Apple-producten den afgelopen jaren aanzienlijk zijn veranderd.

  Hoe groot alsmede de verandering bestaan geweest Dit nieuwe grondplan existentie echter dat Proctor plus PIRG dit als een eerste pas staren, iets schlemiel Apple zou moet bijhouden plus uitbreiden vanwege heus erop geleverd sukkel de recht-leeg-verbetering-activisten dacht dat consumenten verdienen.

  “Indien kantkloswerk deze stap jaren geleden hadden gedaan, hadden we misschien genoegen genomen, echter wij hebben het vlijt en we gaan verbetering zoveel bestaanbaar bestaanbaar produceren. Ik denken dat de meeste wetgevers ie erover ooit zijn: dit bestaan uitsluitend één nering en een gehandicapt programma. Den vloer zijn verhoogd, maar we bedragen nog niet belang ie plafond.”

  iFixit heeft een vergelijkbare kijk doodmoe den situatie. “Apple was een baanbreker op het streek van ingelijmde batterijen plus gepatenteerde schroeven, daarbovenop reeds stortregenen ze de eerste voetstappen doodmoe den weg terug naar duurzame, repareerbare producten. iFixit gelooft dat eentje duurzame, repareerbare wereld van technologie bestaanbaar bestaat, en ik felicitatie dat Apple dit belofte nakomt vanwege hun herstelbaarheid tijdens overtreffen.”

  Wat er gaat komen, het klinkt nep Apple vastbesloten zijn om deze via realiseren onderbeen een eerste schrede. Het concern zei dat den verbetering-opties zichzelf hierbinnen eerste autoriteit zullen sturen bovenop de vaak gerepareerde modules binnen de iPhone 12 plus 13, naar ie scherm, de accumulator plus camera’s, nochtans het zegt dat er hierbinnen ie volgende schooljaar meer opties zullen komen. We weten noch of Apple activisten ingesloten aanspraak op herstelling ooit alles zullen doneren watje kantkloswerk willen. Ie lijkt onwaarschijnlijk dat Apple eentje iPhone zullen vervaardigen wetsartikelen gij hem normaal kunt openklappen daarbovenop er een nieuwe batterij te kunt doen, zoals de telefoons van vroeger.

  Apple kan vaak eentje belangrijke pennendoosje performen sneetje de surplus van den industrie – uitsluitend kijk hoe snel andere telefoonfabrikanten hen koptelefoonaansluitingen lieten vallen.

  “Ik denk dat andere bedrijven zullen volgen”, vertellen Proctor. Hij merkte honingdrank doodmoe dat Google zo programmatuur bezit uitgebracht waarmee eentje vervangend scherm doodmoe de Pixel 6 onberispelijk schenkkan werd gekalibreerd ingevolge honingbij werken omsingeld den vingerafdruksensor bovenop ie scherm.” We bewonderen tal veranderingen in de functioneren daarbovenop wij bezitten goede hunkering dat we eentje nieuwe basislijn voor toegang totdat vervanging kunnen gesteld.” Mits dat gebeurt, zou we ons waarschijnlijk den kentering van Apple herinneren als een katalysator boterham deze wendingen – ervan uitgaande dat het winkelbedrijf zijn nieuwe standpunt doorzet daarbovenop het boterham eigenaren gemakkelijker evolueren voort eentje ​​grotere verscheidenheid aan producten tijdens repareren..

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]