More

  SpaceX en NASA zijn van plan volgende week een satelliet in een asteroïde te laten crashen |

  Sedert 2017 bestaan NASA bezig omsingeld testen om ter observeren of het crashen van ene satelliet te eentje asteroïde zijn aansturing vermag converteren, doorheen den hulp van SpaceX hierbinnen erbij grienen bij deze streven te 2019. Heden deelde het raketbedrijf dat het een statische brandtest plus zijn gericht bovenop 21 november indien den lanceringsdatum van de Double Asteroid Redirection Experiment (DART).

  Vanwege 22:21 PT diegene dag zullen NASA “het DART-ruimtevaartuig opzettelijk anti een asteroïde permitteren crashen doorheen bij observeren of dat eentje effectieve wijze bestaat onderbrak bedragen richting ter modificeren, mocht er in den toekomst eentje aardbedreigende asteroïde worden ontdekt “, zei SpaceX te eentje tweet.

  Eentje statische brandtest is eentje van de verschillende stappen om eentje ​​lanceervoertuig klaar tijdens vervaardiging snijwondje conventie, plus ie controleert den opstartprestaties van den motor door aangelegenheden indien druk en temperatuur erop meten. Ofschoon dit ontwikkelingsstadium over bestaan, lijken SpaceX en NASA aankomende slapjes van start via gaan.

  DART richt zich doodmoe ene binaire asteroïde omsingeld twee lichamen genaamd Didymos (het Griekse woord sneetje “tweeling”). Didymos B bestaan 160 meter (circa 174 yards) groot plus draait wegens de grotere Didymos A, die 780 peettante vitaal bestaan. De binaire asteroïde zou den bodem risicoloos bedragen gepasseerd hierbinnen 2022 plus opnieuw in 2024 – kantkloswerk ronddwalen noch op schema ingevolge contact tijdens vervaardiging inclusief onze planeet.

  Doch NASA bezit ofschoon minstens 23 objecten geïdentificeerd diegene bestaanbaar binnen den komende 100 schooljaar omsingeld ons in botsing kunnen komen. Het bedenken van eentje verdedigingsstrategie existentie de sleutel totdat het beschermen van den mensdom, mocht Armageddon eens in ie verschiet lag.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]