More

  Xbox evalueert zijn relatie met Activision Blizzard opnieuw |

  Phil Spencer is naar verluidt de relatie van Xbox met Activision Blizzard opnieuw aan het beoordelen naar aanleiding van nieuwe bommeldingen over het bedrijf en CEO Bobby Kotick. Spencer, die de Xbox-divisie van Microsoft leidt, heeft naar verluidt medewerkers in een e-mail verteld dat hij “alle aspecten van onze relatie met Activision Blizzard evalueert en voortdurende proactieve aanpassingen maakt”, naar aanleiding van een onderzoek door The Wall Street Journal.

  Kotick zou al jaren op de hoogte zijn van gevallen van seksueel wangedrag bij het bedrijf zonder dit aan de raad van bestuur te melden. wordt ervan beschuldigd vrouwen herhaaldelijk te hebben mishandeld.

  Spencer heeft samen met Sony Interactive Entertainment CEO Jim Ryan zijn diepe bezorgdheid geuit over de situatie. In een interne memo, die eerder deze week ook uitlekte, schreef Ryan dat hij ” ontmoedigd en eerlijk gezegd verbijsterd om het rapport van The Journal te lezen. Hij bekritiseerde ook de reactie van Activision op de beschuldigingen. Eerder deze week vertelde het bedrijf aan dat het rapport een “misleidend beeld geeft van Activision Blizzard en onze CEO”.

  Meer dan 900 werknemers en contractanten van Activision Blizzard hebben nu een petitie ondertekend waarin de verwijdering van Kotick wordt geëist. Een aandeelhoudersgroep heeft er bij de raad van bestuur op aangedrongen om Kotick te verwijderen en om de twee langstzittende bestuurders van de raad voor het einde van het jaar met pensioen te laten gaan. Bovendien riepen Polygon en Eurogamer allebei op tot het aftreden van Kotick. Krachtige uitspraken van leiders bij Microsoft en Sony, twee van de belangrijkste zakenpartners van Activision Blizzard, zullen de druk verder opvoeren.

  “We respecteren alle feedback van onze gewaardeerde partners en gaan verder met hen in gesprek”, vertelde een woordvoerder van Activision Blizzard aan . “We hebben belangrijke veranderingen beschreven die we de afgelopen weken hebben doorgevoerd, en we zullen dat blijven doen. We zijn toegewijd aan het werk om ervoor te zorgen dat onze cultuur en werkplek veilig, divers en inclusief zijn. We weten dat het tijd zal vergen, maar we zal niet stoppen totdat we de beste werkplek voor ons team hebben.”

  Update 11/18 16:13 ET: Verklaring van Activision Blizzard toegevoegd.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]