More

  Nike bouwt zijn metaverse binnenkant van ‘Roblox’ |

  Meta en Microsoft zijn niet de enige bedrijven met ambities voor de metaverse. Op donderdag kondigde Nike een samenwerking aan met Roblox om een ​​gratis virtuele speelruimte aan te bieden, Nikeland genaamd. In de huidige versie bevat Nikeland minigames zoals tag, dodgeball en de vloer is lava die spelers met hun vrienden kunnen bekijken. Dankzij mobiele integratie kun je je telefoon gebruiken om bewegingen uit het echte leven in het spel te vertalen. Op die manier kun je dingen doen als lange sprongen en snelle sprints. Natuurlijk is er ook een digitale showroom waar spelers Nike swag voor hun avatar kunnen krijgen.

  Volgens CNBC is dat nog maar het begin van wat het merk voor de ruimte heeft gepland. In de toekomst zou het wedstrijden kunnen organiseren die verband houden met wereldwijde sportevenementen. Het zou bijvoorbeeld voetbalwedstrijden kunnen organiseren wanneer het WK 2022 in Qatar van start gaat. De showroom zou op een dag ook toekomstige productreleases kunnen plagen en gebruikers in staat stellen om samen items te creëren.

  Het is geen verrassing om Nike te zien samenwerken met Roblox op een metavers spel. Met meer dan 200 miljoen geschatte maandelijkse actieve gebruikers, is het een van de meest populaire games onder kinderen en tieners. Door een gratis ruimte aan te bieden waar die jonge mensen met het merk kunnen communiceren, creëert Nike een weg voor hen om zijn klanten in de echte wereld te worden.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]