More

  Meta werkt nog steeds aan wijzigingen die zijn aanbevolen tijdens de burgerrechtenaudit van vorig jaar |

  Meer dan een jaar na het mislukken van de eerste burgerrechtenaudit, zegt Meta dat het nog steeds werkt aan een aantal door auditors aanbevolen wijzigingen. Het bedrijf heeft een update vrijgegeven waarin de voortgang wordt beschreven bij het opvolgen van de vele aanbevelingen van de auditors.

  Volgens het bedrijf heeft het al 65 van de 117 aanbevelingen geïmplementeerd, en nog eens 42 vermeld als “in uitvoering of in uitvoering”. Er zijn echter zes gebieden waarop het bedrijf zegt nog steeds de “haalbaarheid” van het aanbrengen van wijzigingen te bepalen en twee aanbevelingen waar het bedrijf heeft “weigerd” om verdere actie te ondernemen. En, met name, sommige van deze behandelen de meest controversiële kwesties die in de oorspronkelijke 2020-audit werden genoemd.

  In dat oorspronkelijke rapport, uitgebracht in juli 2020, bleek dat het bedrijf meer moest doen om te stoppen met “gebruikers pushen” richting extremistische echokamers.” Het zei ook dat het bedrijf problemen met algoritmische vooringenomenheid moest aanpakken, en bekritiseerde de manier waarop het bedrijf de berichten van Donald Trump afhandelde. In de laatste update zegt Meta dat het zich nog steeds niet heeft gecommitteerd aan alle veranderingen waar de auditors om vroegen met betrekking tot algoritmische vooringenomenheid. Het bedrijf heeft enkele wijzigingen doorgevoerd, zoals het inschakelen van externe experts en het vergroten van de diversiteit van zijn AI-team, maar zegt dat andere wijzigingen nog steeds “onder evaluatie” zijn.

  De auditors riepen met name op tot een verplichte, bedrijfs- breed proces om “potentiële bronnen van vooringenomenheid en discriminerende resultaten te vermijden, te identificeren en aan te pakken bij het ontwikkelen of implementeren van AI- en machine learning-modellen” en dat het “regelmatig bestaande algoritmen en modellen voor machine learning test”. Meta zei dat de aanbeveling “onder evaluatie” is. Evenzo adviseerde de audit ook “verplichte training over het begrijpen en verminderen van bronnen van vooringenomenheid en discriminatie in AI voor alle teams die algoritmen en machine learning-modellen bouwen.” Die suggestie wordt ook vermeld als “onder evaluatie”, volgens Meta.

  Het bedrijf zegt ook dat sommige updates met betrekking tot inhoudsmoderatie ook “onder evaluatie” zijn. Deze omvatten een aanbeveling om de “transparantie en consistentie” van beslissingen met betrekking tot matigingsberoepen te verbeteren, en een aanbeveling dat het bedrijf meer aspecten bestudeert van hoe haatspraak zich verspreidt en hoe het die gegevens kan gebruiken om gerichte haat sneller aan te pakken. De auditors hebben Meta ook aanbevolen om “aanvullende gegevens vrij te geven” waarover gebruikers het doelwit zijn van kiezersonderdrukking op haar platform. Die aanbeveling wordt ook ‘onder evaluatie’.

  De enige twee aanbevelingen die Meta ronduit afwees, hadden ook betrekking op het beleid van verkiezingen en volkstellingen. “De auditors hebben aanbevolen dat alle door gebruikers gegenereerde rapporten van inmenging van kiezers naar inhoudsrecensenten worden gestuurd om te bepalen of de inhoud in strijd is met ons beleid, en dat er een beroepsmogelijkheid wordt toegevoegd voor gerapporteerde inmenging van kiezers”, schreef Meta. Maar het bedrijf zei dat het ervoor koos om die wijzigingen niet aan te brengen omdat het het beoordelingsproces zou vertragen en omdat “de overgrote meerderheid van de inhoud die wordt gerapporteerd als inmenging van kiezers het beleid van het bedrijf niet schendt.”

  Apart, Meta zei ook dat het werkt aan een “raamwerk voor het bestuderen van onze platforms en het identificeren van kansen om eerlijkheid te vergroten als het gaat om racen in de Verenigde Staten.” Om dit te bereiken, zal het bedrijf “off-platform-enquêtes” uitvoeren en zijn eigen gegevens analyseren met behulp van achternamen en postcodes.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]