More

  Meer dan 800 Activision Blizzard-medewerkers roepen CEO Bobby Kotick op om af te treden |

  Meer dan 800 werknemers en contractanten van Activision Blizzard hebben een petitie ondertekend waarin wordt opgeroepen tot afzetting van CEO Bobby Kotick als CEO. Werknemers liepen eerder deze week uit protest naar buiten, naar aanleiding van een rapport gepubliceerd door The Wall Street Journal, waarin werd beweerd dat Kotick op de hoogte was van incidenten met seksueel wangedrag bij het bedrijf en verzuimde de raad van bestuur hierover te informeren. Het rapport vermeldt ook dat Kotick herhaaldelijk is beschuldigd van het mishandelen van vrouwen.

  Vandaag ondertekenden meer dan 500 huidige ABK-werknemers en contractanten een petitie waarin wordt opgeroepen tot de verwijdering van Bobby Kotick als onze CEO https://t.co/QP9sOJ76bK

  — ABetterABK 💙 ABK Workers Alliance (@ABetterABK) 18 november 2021

  “Wij, ondergetekende, hebben niet langer vertrouwen in het leiderschap van Bobby Kotick als CEO van Activision Blizzard”, luidt de petitie. “De informatie die aan het licht is gekomen over zijn gedrag en praktijken bij het runnen van onze bedrijven druist in tegen de cultuur en integriteit die we van ons leiderschap eisen – en is rechtstreeks in strijd met de initiatieven die door onze collega’s zijn gestart.”

  De ondertekenaars vroegen Kotick af te treden en aandeelhouders een nieuwe CEO te kiezen zonder zijn invloed.

  Binnen een paar uur voegden honderden anderen hun naam toe.

  Onder de beweringen in het rapport is er een dat Kotick de persoon was die een e-mail schreef die door executive vice president of corporate affairs Frances Townsend naar werknemers werd gestuurd nadat het California’s Department of Fair Employment and Housing een seksuele intimidatie en discriminatie had ingediend rechtszaak tegen Activision Blizzard in juli. “Een onlangs ingediende rechtszaak gaf een vertekend en onwaar beeld van ons bedrijf, inclusief feitelijk incorrecte, oude en buiten hun context geplaatste verhalen – sommige van meer dan tien jaar geleden”, staat in de memo te lezen. Honderden Blizzard-medewerkers reageerden negatief op het bericht en eisten “onmiddellijke correcties” van bedrijfsleiders.

  Het rapport wierp ook enig licht op het vertrek van Jen Oneal, die in augustus werd genoemd als co-lead van Blizzard, maar kondigde drie maanden later aan dat ze haar functie zou neerleggen. In een e-mail van september aan het juridische team van het bedrijf zou Oneal (die Aziatisch-Amerikaans en homo is) hebben geschreven dat ze “gesymboliseerd, gemarginaliseerd en gediscrimineerd” was en dat ze minder werd betaald dan Blizzard co-lead Mike Ybarra. IGN meldde later dat Ybarra en Oneal het management om gelijke compensatie vroegen, maar Oneal zei dat ze pas gelijkwaardige aanbiedingen kregen nadat ze haar ontslag had ingediend.

  Naar aanleiding van het rapport van The Journal, gaf het bestuur van Activision Blizzard publiekelijk zijn steun aan Kotick .

  Voorafgaand aan de petitie riepen Polygon en Eurogamer hem op om af te treden in hoofdartikelen. Een groep activistische aandeelhouders, die ongeveer 0,6 procent van de aandelen in handen hebben en Kotick al lang bekritiseren, eisten dat hij aftrad.

  Bovendien vertelde de CEO van Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, zijn werknemers dat hij ” ontmoedigd en eerlijk gezegd verbijsterd om het rapport van The Journal te lezen. “We hebben Activision onmiddellijk nadat het artikel was gepubliceerd contact opgenomen om onze diepe bezorgdheid te uiten en om te vragen hoe ze van plan zijn om de beweringen in het artikel aan te pakken”, schreef Ryan in de e-mail, die was uitgelekt. “We geloven niet dat hun reactie de situatie goed aanpakt.”

  Het rapport van deze week en de daaruit voortvloeiende druk op Kotick volgt op een verzengende paar maanden voor leiders bij Activision Blizzard. Nadat DFEH een rechtszaak had aangespannen, bleek dat de Securities and Exchange Commission het bedrijf onderzoekt. Activision Blizzard wordt ook geconfronteerd met een class action-rechtszaak van aandeelhouders, die beweren dat het effectenwetten heeft geschonden. Bovendien hebben werknemers en de Communication Workers of America een klacht ingediend over oneerlijke arbeidspraktijken tegen het bedrijf.

  Toen hem om commentaar werd gevraagd, verwees Activision Blizzard naar de verklaring die de raad van bestuur dinsdag heeft afgelegd.

  “De raad van bestuur blijft vertrouwen hebben in het leiderschap, de toewijding en het vermogen van Bobby Kotick om deze doelen te bereiken.”.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]