More

  DOJ klaagt twee Iraanse hackers aan voor het bedreigen van Amerikaanse kiezers tijdens de verkiezingen van 2020 |

  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft twee Iraanse hackers aangeklaagd voor hun betrokkenheid bij een desinformatiecampagne die gericht was op Amerikaanse kiezers in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2020. In oktober vorig jaar zouden Seyyed Kazemi en Sajjad Kashian dreigende e-mails hebben gestuurd naar Democratische kiezers in Florida waarin ze dreigden hen fysiek pijn te doen als ze niet op voormalig president Donald Trump zouden stemmen. Toen het incident voor het eerst plaatsvond, hield de Amerikaanse directeur van de nationale inlichtingendienst een persconferentie om kiezers te waarschuwen voor de e-mails.

  Bovendien probeerden Kazemi en Kashian naar verluidt in te breken in 11 kiezersregistratie- en informatiewebsites van de staat. In één geval beweert het DOJ dat ze met succes de informatie van meer dan 100.000 staatskiezers hebben gedownload. Mogelijk hebben ze ook een desinformatiecampagne op Facebook uitgevoerd waarbij ze contact hebben opgenomen met onder meer Republikeinse senatoren en leden van het Congres. Ze beweerden vrijwilligers te zijn van Proud Boys en zeiden dat ze bewijs hadden dat de Democratische Partij van plan was om beveiligingsproblemen in verkiezingssystemen te misbruiken om stembiljetten te bewerken.

  Kazemi en Kashian’s inspanningen om de verkiezingen te beïnvloeden, culmineerden op 4 november. toen ze naar verluidt probeerden het netwerk van een Amerikaans mediabedrijf te hacken. Ze waren niet succesvol omdat de FBI het bedrijf op tijd had gewaarschuwd.

  “Deze aanklacht beschrijft hoe twee in Iran gevestigde actoren een gerichte, gecoördineerde campagne voerden om het vertrouwen in de integriteit van het Amerikaanse kiesstelsel te ondermijnen en te zaaien onenigheid onder Amerikanen’, zei assistent-procureur-generaal Matthew G. Olsen van de Nationale Veiligheidsdivisie van de DOJ in een verklaring. “De aantijgingen illustreren hoe buitenlandse desinformatiecampagnes werken en proberen het Amerikaanse publiek te beïnvloeden.”

  Amerikaanse functionarissen vertelden The Washington Post dat ze denken dat de twee hackers zich momenteel in Iran bevinden, wat suggereert dat ze niet snel met de autoriteiten te maken zullen krijgen. Het DOJ koppelde hun acties ook niet rechtstreeks aan de Iraanse regering.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]