More

  Canadese politie arresteert tiener voor het stelen van $ 36,5 miljoen aan cryptocurrency |

  De politie in Canada zegt dat ze onlangs een tiener hebben gearresteerd die naar verluidt $ 46 miljoen CAD (ongeveer $ 36,5 miljoen) aan cryptocurrency heeft gestolen van een enkele persoon in de VS. Volgens autoriteiten in Hamilton, Ontario, een stad ongeveer een uur ten westen van Toronto, is het incident de grootste cryptocurrency-diefstal ooit waarbij één persoon betrokken was.

  De eigenaar van de valuta was het slachtoffer van een SIM-swap-aanval . Hun mobiele telefoonnummer werd gekaapt en gebruikt om twee-factor-authenticatieverzoeken te onderscheppen, waardoor ze toegang kregen tot hun beveiligde accounts. Een deel van het gestolen geld werd gebruikt om een ​​”zeldzame” online gaming-gebruikersnaam te kopen, waardoor de politie van Hamilton, evenals de FBI en de Amerikaanse geheime dienst Electronic Crimes Task Force, uiteindelijk de rekeninghouder konden identificeren. De politie nam ongeveer $ 7 miljoen CAD ($ 5,5 miljoen) aan gestolen cryptocurrency in beslag toen ze de tiener arresteerden.

  2021 was een uitstekend jaar voor cryptodiefstallen. In juni verloren investeerders in Zuid-Afrika bijna $ 3,6 miljard aan Bitcoin toen de oprichters van een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen van het land verdwenen. Diezelfde maand nam de politie in het VK ongeveer $ 158 miljoen in verschillende digitale valuta in beslag. Destijds was het de grootste inbeslagname in zijn soort in de geschiedenis van het land.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]