More

  Apple wil naar verluidt in 2025 een volledig zelfrijdende auto debuteren |

  Apple verscherpt mogelijk de focus van zijn lang in ontwikkeling zijnde elektrische auto. Bronnen van Bloomberg beweren dat Apple nu zijn aandacht verschuift naar een volledig zelfrijdende auto, niet alleen een meer conventioneel voertuig met semi-autonome functies. Nieuwe projectleider Kevin Lynch wil dat het allereerste model zichzelf gaat besturen, zeiden insiders.

  Het bedrijf zou naar verluidt zijn plannen versnellen om het te evenaren. Waar Apple onlangs een lancering in vijf tot zeven jaar had nagestreefd, zeiden de bronnen dat het nu mikte op 2025, of slechts vier jaar. Het plan wordt echter als “vloeiend” beschouwd en draait erom dat Apple zijn volledige autonome systeem op tijd voltooit. Apple zou een groot deel van het “kernwerk” aan de processor van de auto hebben voltooid.

  Tipsters suggereerden ook dat Apple een “ideaal” interieur in gedachten had met lounge-achtige stoelen voor passagiers, een infotainmentsysteem met touchscreen in het midden en geen stuur of pedalen. Een noodovernamemodus is besproken, zo voegden de bronnen eraan toe.

  Apple weigerde commentaar te geven. De nieuwe prioriteit zou een project kunnen helpen dat veel tegenslagen heeft gekend, waaronder vertrekkende leidinggevenden en schichtige partners. Het bedrijf kan de gevestigde autofabrikanten die van plan zijn om rond dezelfde tijd volledige of bijna volledige autonomie te bieden, zoals VW, evenaren of verslaan. Volledig zelfrijdend rijden kent echter veel uitdagingen, waaronder moeilijk te voorspellen verkeers- en weersproblemen zoals sneeuw. Het zou niet verwonderlijk zijn als Apple de auto moest uitstellen, of in ieder geval chauffeurs zou vragen het over te nemen onder bepaalde voorwaarden.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]