More

  TikTok onderneemt meer actie tegen hoaxes en gevaarlijke uitdagingen |

  TikTok heeft beloofd meer te doen om de verspreiding van hoaxes en gevaarlijke uitdagingen tegen te gaan. Veel TikTok-uitdagingen zijn ongevaarlijk en leuk. Anderen zijn riskanter, zoals de melkkratuitdaging van dit jaar, die tot een golf van verwondingen leidde. Maar goedbedoelende ouders en andere volwassenen die anderen willen waarschuwen voor gevaarlijke uitdagingen, kunnen ze onbedoeld onder de aandacht brengen, zelfs als die uitdagingen nep zijn.

  Het bedrijf heeft een onderzoek laten uitvoeren onder meer dan 10.000 tieners, ouders en leraren in verschillende landen, waaronder de VS en het VK. Het bleek dat 31 procent van de tieners had deelgenomen aan een soort online uitdaging.

  Tieners werd gevraagd naar het risiconiveau van een uitdaging die ze onlangs online hadden gezien, niet noodzakelijkerwijs op TikTok. Ongeveer 48 procent zei dat de uitdaging veilig was, 32 procent zei dat het een klein risico inhield en 14 procent beschreef het als riskant of gevaarlijk. Respondenten zeiden dat drie procent van de uitdagingen ‘zeer gevaarlijk’ was, terwijl 0,3 procent zei dat ze hadden deelgenomen aan een uitdaging die ze op die manier hadden gecategoriseerd.

  Uit het onderzoek bleek dat 46 procent van de tieners meer informatie en hulp wil. om de risico’s van uitdagingen te begrijpen, terwijl 31 procent zei dat ze “een negatieve impact” voelden van hoaxes met betrekking tot zelfbeschadiging en zelfmoord. Hoaxes herkennen en ermee omgaan is niet per se eenvoudig. Zevenendertig procent van de volwassen respondenten zegt dat ze het moeilijk vinden om zelfverwonding en zelfmoordpogingen te bespreken zonder er de aandacht op te vestigen.

  TikTok zegt dat het bedrog al verwijdert en actie onderneemt om de verspreiding ervan te beperken, maar het is van plan meer te doen. Het zal “alarmistische waarschuwingsvideo’s” verwijderen over nep-zelfbeschadigingsuitdagingen. “Het onderzoek toonde aan hoe waarschuwingen over zelfverwonding hoaxes – zelfs als ze met de beste bedoelingen worden gedeeld – het welzijn van tieners kunnen beïnvloeden, omdat ze de hoax vaak als echt beschouwen,” zei TikTok. “We zullen gesprekken blijven laten plaatsvinden die tot doel hebben paniek te verdrijven en accurate informatie te verspreiden.”

  De Momo Challenge, bijvoorbeeld, was een beruchte virale hoax waar veel mensen voor vielen. jaren geleden. De verspreiding ervan werd verergerd door degenen die alarm sloegen over de “uitdaging”, waarvan velen ten onrechte beweerden dat ze kinderen aanspoorden zichzelf iets aan te doen.

  Andere veiligheidsverbeteringen die TikTok heeft aangebracht, zijn onder meer de uitbreiding van “technologie die onze veiligheidsteams helpt waarschuwen voor plotselinge toename van het schenden van inhoud gekoppeld aan hashtags.” Telkens wanneer een gebruiker zoekt naar inhoud die is gekoppeld aan een hoax of gevaarlijke uitdaging, zien ze een waarschuwingslabel.

  Het bedrijf werkte samen met een klinische kinderpsychiater en een gedragswetenschapper om de taal van het label te verbeteren. Gebruikers die op zoek zijn naar hoaxes en schadelijke uitdagingen zullen worden aangemoedigd om TikTok’s Safety Center te bezoeken om te leren hoe ze te herkennen. Als de zoekopdracht verband houdt met een hoax die verband houdt met zelfmoord of zelfbeschadiging, zien ze bronnen zoals contactgegevens van de National Suicide Prevention Helpline.

  In de VS is de National Suicide Prevention Lifeline 1- 800-273-8255. Crisis Text Line kan worden bereikt door HOME te sms’en naar 741741 (VS), 686868 (Canada) of 85258 (VK). Wikipedia houdt een lijst bij van crisislijnen voor mensen buiten die landen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]