More

  Tascam’s Portacapture X8 is een stevige draagbare recorder met een smartphone-achtige interface |

  De meeste draagbare recorders worden geleverd met een reeks fysieke knoppen, schakelaars en schakelaars. Het maakt deel uit van wat ze praktisch en charmant in gebruik maakt. Maar met zijn nieuwe Portacapture X8 wil Tascam pleiten voor een touchscreen-interface.

  De X8 is niet de eerste draagbare recorder die de smartphoneroute bewandelt. Zoom’s H8 heeft ook een touchscreen-display, maar het is kleiner en de interface is niet zo modern als die van Tascam. De software van de X8 legt de nadruk op presets die volgens het bedrijf helpen om het proces van het kiezen van de optimale instellingen voor een specifieke situatie te vereenvoudigen. U kunt het apparaat ook op afstand bedienen met uw smartphone als u Tascam’s AK-BT1 Bluetooth-adapter aanschaft.

  De Portacapture X8 heeft twee 14,6 mm condensatormicrofoons die 32-bits floatpoint-opname ondersteunen. Omdat je de microfoons van het apparaat kunt loskoppelen, bestaat de mogelijkheid dat Tascam op den duur optionele capsules vrijgeeft. Het is mogelijk om de microfoons te verplaatsen in een A/B- of X/Y-oriëntatie. Met vier XLR/TRS-ingangen (en twee mixtracks) kun je de X8 gebruiken om tot acht tracks tegelijk op te nemen. Je vindt ook een speciale hoofdtelefoonaansluiting op het apparaat, naast externe in- en line-out-verbindingen. Met een ingebouwde USB-C-poort kun je het apparaat ook als audio-interface gebruiken.

  Tascam heeft niet gezegd hoeveel de X8 gaat kosten. Maar als een H8-concurrent stellen we ons voor dat het ergens in het bereik van $ 400 zal vallen. Dat is veel om uit te geven aan een draagbare recorder, maar voor prosumenten heeft het veel wenselijke functies.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]