More

  SpaceX plant eerste Starship orbitale testvlucht voor januari 2022 |

  De hoop van SpaceX op een tijdige ruimtevlucht van het ruimteschip is op zijn zachtst gezegd niet volgens plan verlopen, maar er gloort misschien hoop aan de horizon. Volgens TechCrunch vertelde Elon Musk tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van ruimteonderzoeksraden dat zijn bedrijf streeft naar de eerste ruimtevlucht van het Starship in januari 2022. De chief executive gaf snel toe dat er “veel risico” was en dat SpaceX misschien niet zou slagen , maar hij dacht dat het team op zijn minst “veel vooruitgang” zou boeken.

  Er zouden in 2022 nog een tiental lanceringen kunnen zijn, voegde Musk eraan toe. De timing hangt ook af van een FAA-beoordeling van de milieueffecten van SpaceX’s Boca Chica-lanceringsfaciliteit. Het bureau is van plan de beoordeling voor het einde van 2021 af te ronden, maar een vertraging zou de lancering van het Starship kunnen vertragen.

  Telkens wanneer Starship een baan om de aarde bereikt, kan het voertuig relatief snel daarna zuinig worden. Musk dacht dat SpaceX binnen ongeveer twee jaar Starship-lanceringen voor minder dan Falcon 9 zou kunnen verkopen. Dat kan op zijn beurt waardevolle zaken opleveren en SpaceX helpen meer ruimteschepen te bouwen voor ruimtetoerisme en reizen naar Mars. Musk vertelde leden van de vergadering dat de aarde ongeveer 1.000 lanceersystemen nodig heeft voor echt interplanetair leven, en hij was van plan om relatief snel ruimteschepen te produceren.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]