More

  Microsoft vervangt Windows Media Player door Media Player voor Windows 11 |

  Microsoft heeft een nieuwe app voor het afspelen van media voor Windows 11 gebouwd ter vervanging van zowel Windows Media Player, die sinds 2009 niet echt is veranderd, als de Groove Music-app. Windows Insiders kunnen nu beginnen met het testen van de creatieve naam Media Player voor Windows 11.

  De app is ontworpen voor het afspelen van zowel muziek als video. Als je je vastklampt aan de Groove Music-app om je bibliotheek met nummers te beheren, zelfs nadat Microsoft Groove Music-services in 2017 had stopgezet, kun je deze updaten naar de nieuwe Media Player. Je bibliotheek en afspeellijsten worden automatisch gemigreerd, zoals Gizmodo opmerkt.

  dims?image_uri=https%3A%2F%2Fs.yimg.com%Microsoft

  Microsoft zegt dat gebruikers snel door hun bibliotheek kunnen bladeren om te vinden wat ze willen beluisteren, en afspeellijsten kunnen maken en beheren. Tijdens het afspelen ziet u albumhoezen en “rijke beelden van artiesten” in zowel de modus Volledig scherm als in de minispeler. De app voegt ook bestanden toe uit de muziek- en videomappen van uw pc. Via de instellingen kunnen gebruikers Media Player vertellen waar ze anders moeten zoeken naar dingen om naar de bibliotheek te brengen.

  Er zijn ook op toegankelijkheid gerichte opties in de app. Microsoft zegt dat deze “verbeterde sneltoets- en toegangstoetsondersteuning voor toetsenbordgebruikers en met andere ondersteunende technologieĆ«n” omvatten.

  Media Player heeft momenteel een aantal problemen, merkt Microsoft op, waaronder problemen die het afspelen vanaf sommige netwerklocaties beĆÆnvloeden , bewerken van albummetadata en bibliotheekinhoud met tekens met accenten. Je hebt nog steeds toegang tot de oude versie van Windows Media Player via Windows Tools.

  Natuurlijk weerspiegelt het ontwerp van de Media Player de strakke esthetiek van Windows 11. De app ziet er mooi uit en is de kers op de taart bovenop een lange, langverwachte revisie van Windows Media Player. Het is een beetje jammer dat Microsoft zo’n saaie naam heeft gekozen voor de nieuwe app, maar gebruikers moeten in ieder geval niet in de war raken over wat het doet.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]