More

  Hyundai’s ‘Seven’ concept EV is een zelfrijdende lounge |

  Hyundai voegt zich bij de autofabrikanten die zelfrijdende auto’s als woonkamers zien. Het merk heeft zijn eerder geplaagde ‘Seven’-concept EV onthuld, en het is gebouwd voor een tijdperk waarin je misschien maar af en toe het roer overneemt. De SUV centreert zich rond een lounge-achtig interieur waar de stuurknuppel van de bestuurder in autonome modus wordt ingetrokken, zodat hij en zijn passagiers kunnen socializen dankzij twee draaibare stoelen en een L-vormige chaise longue. Er is zelfs een minikoelkast, schoenverfrissers en een panoramisch scherm dat entertainment of sfeer biedt.

  De ontwerpers van de Seven maakten ook meer gebruik van de vrijheden die een elektrisch voertuig biedt. Naast het gebruik van de vlakke vloer voor een lounge, duwde Hyundai de wielbasis naar een lange 10,5 voet zonder de totale omvang te vergroten. Je vindt er ook een lage voorlopende motorkaprand en een “gestroomlijnd” dak. EV’s leven of sterven op aerodynamica, en het bedrijf beloofde een aerodynamisch “pure” carrosserie ondanks het SUV-profiel.

  Dit is ook duidelijk een concept uit de pandemie. Het luchtstroomsysteem leent van vliegtuigen met horizontale en verticale modi die kruisbesmetting verminderen en anderszins de hygiëne beschermen. U zult UVC-lampen vinden die de omgeving steriliseren zodra passagiers vertrekken, inclusief opslag.

  En ja, dit is eigenlijk een rijdende auto. Hyundai hoopt op een actieradius van meer dan 500 kilometer en biedt een oplaadcapaciteit van 350 kW, waarmee de Seven in ongeveer 20 minuten van 10 procent naar 80 procent kan worden opgeladen.

  Hyundai maakt heel duidelijk dat dit een concept is dat je zult winnen’ niet kopen. Het dient echter wel als een voorproefje van een toekomstige elektrische SUV, dus je kunt een conservatievere versie verwachten die zich bij de Ioniq 5 voegt in de groeiende EV-reeks van het bedrijf. Beschouw de Zeven als een voorproefje van zowel korte- als langetermijndoelen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]