More

  Fisker start in 2022 met de productie van zijn Ocean elektrische SUV |

  Na een aantal jaren een hype te hebben opgebouwd, zegt Fisker dat het bijna klaar is om zijn Ocean SUV op de markt te brengen. Op de Los Angeles Motor Show onthulde de automaker een productie-intentie variant van het volledig elektrische voertuig en zei dat het van plan was om deze week te beginnen met de proefproductie in een Magna-Steyr-faciliteit in Oostenrijk. Volgens Fisker zal de volledige productie over een jaar beginnen, met leveringen kort daarna.

  Zoals eerder aangekondigd, zal de Ocean in de VS beginnen bij $ 37.499, vóór subsidies op federaal en staatsniveau. Fisker zal de SUV in twee extra uitvoeringen aanbieden. Het zal de Ocean Ultra verkopen voor $ 49.999 en de Ocean Extreme voor $ 68.999. Het basismodel Sport beschikt over een enkele motor van 275 pk die de auto in 6,6 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur kan accelereren. Ondertussen heeft het Ultra-model met twee motoren een totaal vermogen van 540 pk, waardoor het in 3,9 seconden van nul naar 60 mijl per uur kan accelereren. De iets krachtigere Extreme kan die prestatie in 3,6 seconden voltooien dankzij zijn aandrijflijn van 550 pk.

  Fisker moet de exacte batterijcapaciteit van elk model nog delen, maar schat dat de Sport-trim 250 kan gaan mijlen op een enkele lading. Aan de bovenkant zal de Extreme-variant een bereik van 350 mijl hebben. Het Extreme-model wordt ook geleverd met een zonnedak waarvan Fisker zegt dat het een bereik van 2000 mijl kan opleveren. In de cabine heeft de Ocean een volledig veganistisch interieur gemaakt van gerecyclede visnetten, oude t-shirts en vernieuwd rubber. Een andere handige toevoeging is een 17,1-inch touchscreen-display dat kan draaien tussen portret- en landschapsoriëntaties.

  Met een jaar voordat de Ocean zijn weg naar de consument begint te vinden, is het nog lang wachten voordat de SUV arriveert. Zodra hij echter arriveert, zal de Ocean wereldwijd te koop zijn.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]