More

  De gesynchroniseerde songteksten van Spotify zijn nu voor iedereen beschikbaar |

  Na het testen van de functie in de VS en elders, heeft Spotify gesynchroniseerde songteksten gelanceerd voor gebruikers over de hele wereld, zo maakte het bedrijf bekend. De nieuwe functie komt naar de “meerderheid” van Spotify-tracks voor zowel gratis als premium gebruikers, en wordt in-app mogelijk gemaakt door Musixmatch.

  De functie werkt op iOS- en Android-apparaten, desktops, tv’s en consoles. Om het te gebruiken, tik je op de “Now Playing View” van een nummer en veeg je omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Van daaruit zie je songteksten die in realtime scrollen, samen met een deelknop voor sociale media. Spotify heeft niet gezegd hoeveel nummers de functie beschikbaar hadden, maar “meerderheid” betekent in ieder geval meer dan de helft.

  Spotify heeft eerder met songteksten geploeterd en de verhalen erachter getoond met hulp van Genius, maar de functie was beperkt tot een handvol nummers. Het werkte eerder ook samen met Musixmatch om songteksten te tonen, maar dat experiment werd in 2016 stopgezet. Spotify begon begin dit jaar met het testen van de nieuwe functie, maar het is sinds medio 2020 daadwerkelijk actief in 26 markten, waaronder Braziliƫ, Mexico, Hong Kong en India.

  In ieder geval plaatst de update Spotify op het niveau van Apple Music, dat in 2019 zijn eigen songteksten debuteerde, terwijl Deezer ook een vergelijkbare functie biedt. Spotify heeft echter meer betaalde abonnees dan beide services samen, wat betekent dat meer mensen met de juiste songteksten kunnen meezingen met hun favoriete nummers.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]