More

  Controversiële oorlog in Irak game ‘Six Days in Fallujah’ uitgesteld tot eind 2022 |

  De lange en rommelige ontwikkeling van de controversiële Zesdaagse in Fallujah zal nog zeker een jaar duren. Uitgever Victura heeft bevestigd dat de first-person shooter wordt uitgesteld tot het laatste kwartaal van 2022. Voorheen was het gericht op een lanceringsvenster in 2021.

  Victura en Highwire Games, dat voormalige ontwikkelaars van Destiny en Halo tot zijn team rekent , kondigden in februari aan dat ze de game nieuw leven inblazen. Six Days in Fallujah verscheen voor het eerst in 2009, maar na een terugslag trok uitgever Konami zich terug en ontwikkelaar Atomic Games kon geen financiering krijgen om de game af te maken. De studio werd in 2011 gesloten en het project, toen nog een third-person shooter, werd opgeschort.

  De game bevat waargebeurde verhalen die worden gedeeld door tientallen mariniers, soldaten en Iraakse burgers die betrokken waren bij de Tweede Slag om Fallujah in Irak in november 2004. Missies vinden plaats vanuit het perspectief van een persoon die daar was, en ze zullen vertellen wat er is gebeurd, vanuit hun oogpunt.

  Zoals de eerste keer het geval was , kwamen critici in opstand tegen Six Days in Fallujah. De Council on American-Islamic Relations, een prominente islamitische belangengroep in de VS, drong er bij Sony, Microsoft en Valve op aan om het te blokkeren van hun gamingplatforms.

  Victura CEO Peter Tamte, voorheen van Atomic and Destiny studio Bungie , werd op grote schaal aan de kaak gesteld omdat het suggereerde dat het spel geen politiek statement zou maken over de reden waarom Amerikaanse soldaten in Fallujah waren. De uitgever verduidelijkte later dat “we begrijpen dat de gebeurtenissen in Six Days in Fallujah onlosmakelijk verbonden zijn met politiek.”

  Ondanks de zwarte wolk die boven het spel hangt, gaan Victura en Highwire vooruit. Ze zijn van plan de omvang van het ontwikkelteam bijna te verdubbelen. “Het werd duidelijk dat het opnieuw creëren van deze waargebeurde verhalen met een hoge kwaliteit meer mensen, kapitaal en tijd zou vergen dan we hadden”, zei Tamte. “Het verdubbelen van ons team is slechts een van de vele dingen die we doen om ervoor te zorgen dat Six Days in Fallujah nieuwe soorten tactische en emotionele diepgang geeft aan militaire schutters.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]