More

  Streamlabs beschuldigd van het kopiëren van materiaal voor zijn console-streamingplatform |

  Streamlabs komt onder vuur te liggen vanwege materiaal dat is gebruikt om het Xbox-streamingplatform te lanceren – en meer. Zoals Eurogamer meldt, hebben rivalen het bedrijf beschuldigd van het kopiëren van webmateriaal, naamgevingsschema’s en mogelijk functionaliteit. Lightstream merkte bijvoorbeeld op dat de oorspronkelijke website voor Streamlabs Studio erg veel op zijn eigen website leek, inclusief (zoals streamer iamBrandon ontdekte) de gebruikersrecensies. Streamlabs zei dat dit een “fout” was die tijdelijke tekst op een live site plaatste, en de geplande kopie was nu op zijn plaats.

  Dat is echter nog maar het begin van de beschuldigingen. OBS klaagde dat Streamlabs OBS gebruikte als onderdeel van de naam van de uitzendsoftware (Streamlabs OBS of SLOBS), ondanks dat hem werd gevraagd dit niet te doen. Hoewel Streamlabs technisch gezien de voorwaarden van de GPL-licentie die voor OBS wordt gebruikt, heeft gerespecteerd, zou het “de geest van open source-software negeren”. Ondertussen suggereerde Elgato zelfs dat Streamlabs’ Stream Deck in ieder geval de naam (zo niet functies) leende van zijn Stream Deck Mobile-app.

  We hebben Streamlabs om commentaar gevraagd. De beschuldigingen van plagiaat hebben echter al tot een forse terugslag geleid. Topstreamers Pokimane en Hasanabi hebben allebei gedreigd te stoppen met het gebruik van de producten van Streamlabs (en in het geval van Pokimane haar naam van het platform te verwijderen) als het de situatie niet aanpakt. Simpel gezegd, Streamlabs kan enkele van zijn bekendste klanten verliezen als het niet snel handelt.

  🤡 Hé, mag ik je huiswerk kopiëren?

  ▽ Ja, verander het gewoon een beetje, zodat het niet duidelijk is dat je het hebt gekopieerd.

  🤡 Wedden dat. pic.twitter.com/xODY5uDZeP

  — Lightstream (@Lightstream) 16 november 2021

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]