More

  Netflix biedt een duidelijker beeld van de top 10 rankings |

  Netflix’ definitie van een succesvolle show was soms ondoorzichtig, om het zacht uit te drukken, maar het bedrijf heeft misschien net wat zinvolle transparantie geboden. De streamingdienst heeft een “Top 10 op Netflix”-website gelanceerd die de hitfilms en tv-programma’s van de dienst toont, zowel Engels als niet-Engels. U ziet zowel wereldwijde als landspecifieke gegevens om de ranglijst te ondersteunen, inclusief het totale aantal kijkuren en het aantal weken in de grafiek.

  U vindt er ook actuele statistieken en de lijst met landen waar een bepaalde titel in kaart wordt gebracht. Netflix laat je zelfs lijsten downloaden in Excel- of TSV-indeling als je hunkert naar onbewerkte gegevens.

  De eerste rangschikkingen bieden niet al te veel verrassingen. De met sterren bezaaide Red Notice was verreweg de populairste film ter wereld op basis van de bestede tijd, met 148,7 miljoen kijkuren in de eerste week. Yara was de meest bekeken niet-Engelstalige titel met bijna 18 miljoen views. Het laatste seizoen van Narcos: Mexico stond na twee weken bovenaan de Engelse tv-lijst met ongeveer 50,3 miljoen uur, en het zal je niet verbazen te horen dat Squid Game de niet-Engelse tv domineerde met 42,8 miljoen miljoen uur en negen weken in de top 10.

  Ja, Netflix was zich ervan bewust dat de kijkstatistieken de voorkeur geven aan langer lopende films en shows. Het was van plan om “af en toe” speciale kaarten aan te bieden om populaire producties op bepaalde gebieden (zoals documentaires) hun verdienste te geven. Het bedrijf zei echter dat het niet zou onthullen hoeveel mensen een bepaalde film of serie hebben afgemaakt – het geloofde dat alle uren relevant waren, of je nu afgeleid was (denk aan Netflix en chillen), een favoriete show opnieuw keek of je fixeerde op een individuele scène.

  De site beantwoordt niet elke vraag over de positie van Netflix. Je weet misschien welke shows de meeste kijktijd krijgen, maar je weet niet precies wat er nodig is om een ​​verlenging of vervolg te krijgen. Toch zijn de mogelijke effecten aanzienlijk. Waarnemers kunnen beter zien of het aantal kijkers van een titel echt overeenkomt met de hype, of welke landen de vraag stimuleren. En hoewel studio’s zich waarschijnlijk zeer bewust zijn van hoe hun releases presteren, kan de site sommigen pushen om hun line-ups te ‘optimaliseren’ om een ​​constant hoge ranking te garanderen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]