More

  Met het zelfbedieningsprogramma van Apple kunt u zelf iPhones en Macs repareren |

  Apple is zojuist veel vriendelijker geworden voor doe-het-zelfreparaties. Het bedrijf lanceert een Self Service Repair-programma waarmee je producten zelf kunt repareren met officiële Apple-onderdelen en -tools. De optie zal begin 2022 beschikbaar zijn in de VS (later dat jaar voor andere landen) en zal in eerste instantie de middelen geven om een ​​iPhone 12 of iPhone 13 te repareren (je kijkt naar iFixit’s iPhone 13 Pro demontage hierboven), met M1- gebaseerde Macs die spoedig daarna in aanmerking komen.

  De eerste “fase” van Self Service Repair zal zich richten op kerncomponenten zoals de batterij, camera en beeldscherm, terwijl andere onderdelen later in aanmerking komen. Apple zal klanten vragen een reparatiehandleiding door te nemen en vervolgens relevante onderdelen te bestellen via een Self Service Repair Online Store. Het bedrijf zei niet hoeveel onderdelen zouden kosten, maar bood wel krediet aan klanten die gebruikte onderdelen terugsturen voor recycling.

  Het is niet verrassend dat Apple benadrukte dat het programma bedoeld was voor mensen met ervaring in het repareren van elektronica. De “overgrote meerderheid” van de mensen was nog steeds beter af met het krijgen van service van professionals, of het nu bij Apple-winkels of geautoriseerde providers was.

  Het bedrijf zei niet wat de aanleiding was voor de openheid voor zelfbediening. Het kan echter een kwestie van druk van de overheid zijn. Het Witte Huis, de Federal Trade Commission en meerdere staten hebben recht op reparatiemaatregelen gesteund die Apple en anderen zouden kunnen dwingen om klantonderhoud toe te staan. Dit voorkomt in theorie een aantal van de belangrijkste klachten door een ervaren persoon een apparaat zelf te laten repareren zonder toevlucht te nemen tot onofficiële onderdelen.

  Er zijn slepende vragen. Zal de prijs van onderdelen concurrerend genoeg zijn om Self Service Repair een levensvatbaar alternatief voor professionele hulp te maken? En zal Apple zijn productontwerpen aanpassen om deze reparaties praktischer te maken? Hoewel er tekenen zijn van deze aanpassingen tussen een ontspannen beleid voor iPhone 13-schermreparaties en gemakkelijk te verwijderen MacBook Pro-batterijen, verwachten we in de nabije toekomst geen eenvoudige oplossingen.

  Ontwikkelen…< /p>

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]