More

  Google en PBS lanceren een programma voor mediageletterdheid om desinformatie tegen te gaan |

  De afgelopen jaren heeft Google geprobeerd zijn reputatie als bron van desinformatie te herstellen door meerdere programma’s te lanceren, met name het Google News Initiative (BNI). Nu werkt het bedrijf samen met PBS Student Report Labs (SRL) en andere journalistieke organisaties aan programma’s die zijn ontworpen om de mediageletterdheid van studenten, docenten en het publiek te versterken.

  Google News Initiative en Student Report Labs creëren educatieve middelen die bedoeld zijn om jonge mensen te leren praten over desinformatie met oudere familieleden en vrienden. “Door middel van verhalen vertellen en coproductie met studenten, zullen we de mediageletterdheidsbehoeften van verschillende gemeenschappen en generaties onderzoeken, en hoe ze met elkaar in contact kunnen komen om oplossingen te vinden”, zegt SRL-oprichter Leah Clapman. Als voorbeeld verwees GNI naar een SRL YouTube-video genaamd “Wat doet een schoolbestuur?” (hieronder).

  Google werkte ook samen met het News Literacy Project (NLP), een onpartijdige nationale non-profitorganisatie op het gebied van onderwijs, om opnieuw mediageletterdheidsonderwijs te bieden aan studenten, docenten en het publiek. Google wil zijn Het ‘Newsroom to Classroom’-initiatief voor meer journalisten en docenten, helpt NLP om het uit te breiden naar gebieden in Californië, Colorado, Texas, Iowa en Nebraska, ‘plaatsen die bijzonder hard zijn getroffen door de afname van lokaal nieuws’, aldus Google. 

  Ten slotte breidt Google News Initiative zijn bereik van de Spaanse taal uit door samen te werken met Poynter’s MediaWise pr project gericht op studenten en senioren. Het bundelt de krachten met het team om hun cursus “Hoe misinformatie online op te sporen” in het Spaans te vertalen en een op tekst gebaseerde versie te maken die via sms zal worden bezorgd, “dat is hoeveel senioren nieuws vinden en delen”, schreef het bedrijf.

  Google zei dat de inspanningen zijn bestaande projecten zoals Fact Check Explorer en “over dit resultaat” van Search zullen versterken. Het bedrijf heeft echter nog een lange weg te gaan om critici in het publiek en regeringen over de hele wereld ervan te overtuigen dat het de verkeerde informatie verslaat die zijn verschillende platforms nog steeds plaagt.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]