More

  Een grote Britse supermarktketen test Amazon’s kassavrije winkeltechnologie |

  Je hoeft geen winkel van Amazon te bezoeken om de kassaloze Just Walk Out-technologie van het bedrijf in het VK te gebruiken. Bloomberg heeft vernomen dat Sainsbury’s een van de eersten zal zijn die Amazon’s op camera gebaseerde winkelsysteem in het land in licentie geeft voor een kleine supermarkt in de Londense wijk High Holborn. Een website voor de aanstaande SmartShop Pick & Go-winkel noemde alleen de technologie die afkomstig was van een “externe leverancier”, maar Bloomberg-bronnen zeiden dat Amazon verantwoordelijk was.

  Amazon weigerde commentaar te geven. Een woordvoerder van Sainsbury’s zou de betrokkenheid van Amazon niet bevestigen of ontkennen, maar zei wel dat het een “ge├╝pgradede versie” van SmartShop testte met werknemers in een winkel in Holborn. De winkel gaat naar verwachting op 29 november open voor het publiek.

  De hardware lijkt zeker van Amazon te zijn, als Bloombergs bezoek aan de winkel een indicatie was. Klanten scannen hun telefoons onderweg en camera’s aan het plafond gebruiken AI om te detecteren wat ze uit de schappen halen. Er worden kosten in rekening gebracht zodra u de winkel verlaat.

  Sainsbury’s heeft een aantal prikkels om Just Walk Out te adopteren. Hoewel het VK veel van zijn pandemische maatregelen heeft versoepeld, kan dit aantrekkelijk zijn voor klanten die contact met personeel en vaak aangeraakte self-checkout-kiosken nog steeds willen vermijden. De snellere doorlooptijden kunnen leiden tot meer klanten, zelfs zonder zorgen over de veiligheid. En dan is er nog de concurrentie: Tesco opende onlangs een nabijgelegen Express-winkel met concurrerende technologie van Trigo Vision. Sainsbury’s loopt het risico omzet te verliezen van tijdbewuste shoppers.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]