More

  Artiesten, activisten eisen dat concertzalen Amazon’s palm-scantechnologie laten vallen |

  Concertoperators houden misschien van het handpalmherkenningssysteem van Amazon, maar sommige artiesten en activisten zijn minder dan enthousiast. Een groep van 200 artiesten en 30 rechtengroepen heeft een open brief geschreven waarin het amfitheater van Red Rocks, de ticketaanbieder AXS en AEG (het moederbedrijf van AXS) de contracten “onmiddellijk annuleren” om Amazon One-scanning op elke locatie te gebruiken. Ze willen ook dat de firma’s alle biometrische bewaking op die evenementen verbieden.

  De tegenstanders van Amazon’s palmtechnologie zijn onder meer bekende figuren, zoals Tom Morello van Rage Against the Machine en Kathleen Hanna van Bikini Kill. De groepen omvatten organisaties variërend van het op immigranten gerichte United We Dream tot het Tor-project. De digitale rechtengroep Fight for the Future leidt het initiatief.

  De inzenders van de brief zijn bezorgd dat Amazon handpalmgegevens naar overheidsinstanties zou sturen in de hoop activisten en gemarginaliseerde mensen op te sporen, vooral in het licht van de eerdere samenwerkingen met de politie. Ze zijn ook bezorgd dat dieven informatie uit de cloud kunnen stelen en zien AEG als inconsistent nadat het het gebruik van gezichtsherkenning in 2019 veroordeelde.

  We hebben de operators van AEG en Red Rocks om commentaar gevraagd. Er zijn geen garanties dat de brief iemand zal overtuigen om Amazon One te laten vallen. De technologie helpt in theorie om mensen eerder naar een locatie te krijgen en kan concertbezoekers die nerveus zijn over fysiek contact geruststellen terwijl de pandemie voortduurt. De tegenstanders hebben echter enige steun – Amerikaanse senatoren zijn ook bang dat Amazon palmgegevens misbruikt. De gecombineerde druk kan het leven van de supporters van handpalmscanning oncomfortabel maken, zelfs als ze uiteindelijk besluiten om verder te gaan.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]